Hvor mye vet jeg egentlig?

Hei!

Etter at jeg flyttet til Trondheim har jeg fått litt sansen for dette med foredrag på kvelden. Ikke bare foredrag innenfor mitt eget fagfelt, men også foredrag som har med ting som ikke er direkte relevant, men likevel kan være nyttig å ha kjennskap til. Kunnskap er nyttig, i stort sett alle former og det er sunt å være nysgjerrig, innenfor rimelighetens grenser i alle fall. Diverse foredrag foregår over hele Trondheim og de tar for seg all verdens mulige temaer. Jeg har til nå vært på et par foredrag innenfor litt forskjellig tema og i dag har jeg vært på et foredrag om Sexologi på St. Olavs Hospital sammen med en venninne. Jeg sitter igjen med spørsmålet; Hvor mye eller hvor lite vet jeg egentlig om transpersoner? Jeg vet faktisk veldig lite.

I mine 13 år på norsk skole så har jeg fått veldig lite informasjon om dette temaet. Jeg er hetrofil og har kjæreste som er gutt og derfor er dette veldig naturlig for meg, også forsvinner det liksom forbi øret mitt at det finnes jenter som er glad i jenter og gutter som er glad i gutter. Dette har vært nevnt i visse settinger på skolen, ikke overdrevent, men det har i det minste blitt nevnt i flere skoletimer. Det som derimot har blitt nevnt i minimalt er folk som velger å skifte kjønn. Nå har jeg Googlet dette på Store Norske Leksikon for å ikke finne feil definisjon av transseksuell: En person som identifiserer seg som transseksuell oppfatter å ha en kjønnsidentitet som ikke samsvarer med det kjønn vedkommende er tilskrevet ved fødsel basert på ytre genitalier. Ja, så mye har jeg forstått av meg selv, men etter dette foredraget i dag så har jeg fått øynene litt mer opp for hvor lite vi lærer i norsk skole og hvor lite jeg faktisk vet utenfor denne definisjonen. Vi, i 2017, mangler så mye kunnskap på dette området. Jeg har ingen venner, som jeg vet om, som er transseksuelle. Jeg har venner som er homofile og lesbiske og derav vet jeg litt mer om deres utfordringer, Samtidig så deler transseksuelle og homofile mange av de samme problemene og samtidig ikke. Homofile er glad i en av samme kjønn. Transseksuelle har derimot valgt å endre, til en viss grad, biologiske faktorer ved seg selv som definerer dem som kvinne eller mann. I manges øyne så tror jeg dette blir oppfattet som å «ødelegge» slik man er skapt, hvorfor tenker man sånn? På Wikipedia står det at transkjønnethet er en kjønnsidentitetsforstyrrelse. Dette er en definisjon som er hentet fra diagnosemanualen ICD10 hvis mine kunnskaper om diagnosemanualer for psykiske lidelser ikke tar helt feil. Jeg lærte i dag at det er mange måter å gjøre dette på og det er også forskjellige måter å uttrykke seg på. Foredragsholderen var veldig åpen for spørsmål og hadde god svar og han gjorde det lett, eller lettere, å forstå problemstillingene som transseksuelle står ovenfor. Har vi for dårlig opplæring og informasjon om dette temaet på skolen? Ja. En ting er hva skolen lærer oss, men vi selv kan også gå ut for å oppsøke informasjon. Akkurat det har jeg planer om å gjøre etter dette foredraget i dag.

Transseksuelle har utrolig høye selvmordstall. På foredraget ble det nevnt tall så høye som opp til 40%. Det er ufattelig høye tall uansett hvordan man vrir og vender på det og jeg syns det er fælt å høre. I mange land har man ikke kommet like langt som i Norge når det kommer til aksept og i Norge har vi ikke kommet overdrevent langt vi heller virker det som. Transseksuelle blir hetset, plaget og undertrykt av samfunnet, fordi det de velger ikke samsvarer med hva samfunnet mener at vi skal være. Hvorfor skal samfunnet være så firkanta?

Jeg tenker ikke veldig utenfor min boks. Jeg er veldig komfortabel i min egen lille hetrofile boks med min guttekjæreste. Jeg skulle ønske jeg hadde vært litt mer nysgjerrig på en generell basis slik at jeg visste mer om dette temaet sammen med mange andre temaer. Det å begynne med foredrag er jo noe i alle fall. Mange kommer ofte langt med å være nysgjerrig.

– The Book Reader

Bilderesultat for LGBT

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s