Shardlake 3: Sovereign – C.J. Sansom

✰✰✰✰✰

Hei bloggen!

På forsiden av denne boken står det; So compulsive that, until you reach its final page, you’ll have to be almost physically prised away from it. Jeg kan virkelig ikke si meg uenig. Hadde det vært mulig så hadde sikkert jeg og gått med boka limt i fjeset for den var sykt spennende! Jeg leste et sammendrag om boken på nettet og vedkommende hevded at dette var den beste boken som Shardlake hittil og det kan jeg absolutt være enig i! Jeg har nettopp begynt på bok nr. 4 så kan være jeg må gjøre om min mening etter hvert.

Det er sommeren 1541 og Henrik den 8 er på farten. Han beveger seg mot York med hele hoffet sitt for å ta i mot underkastelsen av de som deltok i et opprør mot tronen som blir kalt Pilgramage of Grace i historien. Matthew Shardlake og Barak har blitt sendt i forveien for å gjøre klar noen advokataffærer til kongen ankommer York. Matthew har også fått ansvaret for helsen til en fange som skal føres tilbake til London etter ordne fra erkebiskopen. Denne fangen har vært involvert i opprøret og sitter muligens fortsatt på viktig informasjon om de opprørerne som slapp unna. Det hele begynner med en steinhugger som faller fra stigen sin og Matthew og Barak blir igjen involvert i alvorlige affærer som bringer dem i nærheten av tronen og makten. De havner midt i et drama om hvem som  egentlig er den rettmessige kongen av England.

Igjen så blir jeg helt satt ut over hvor flink C. J. Sansom er til å skjule sporene etter den virkelige skurken i bøkene sine. Jeg hadde ingen anelse denne gangen heller, og dette er den tredje boka jeg har lest nå så man skulle jo tro at jeg hadde begynt å lære litt. Jeg koste meg veldig mye med denne boken, både på grunn av historiske fakta som jeg kjenner igjen, men også fordi jeg syns det er veldig gøy at jeg ikke klarer å gjette hvem som er skurken før det blir avslørt. Man tar seg selv i å sitte å spekulere frem og tilbake på hvem som kan stå bak alt, også tror man kanskje at man er på sporet, leser et par sider til også blir man motbevist. Man får mulighet til å være litt del av boken, og det syns i hvertfall jeg personlig er veldig gøy. Det kommer også nye beskrivelser av Tower of London som jeg syns er veldig spennende at har blitt med i boken. Jeg kan lite om The Tower fra før så all ny lærdom suges opp, selv om dette er historisk fiction. Det blir beskrevet et par torturmetoder og slikt.

Det er mange spenningskurver i denne boken, men ikke så mange at man blir overveldet. Man rekker å lande litt mellom hver kurve og det er viktig. Denne boken raser ikke av gårde i et veldig tempo. Forfatteren tar seg tid til beskrivelser av omgivelsene og menneskene som finnes rundt Matthew og Barak. I denne boken er det også viklet inn en liten kjærlighetshistorie, og hvem liker vel ikke det? Dette er en bok som er litt vanskelig uten å spoile for mye av hva som skjer. Jeg liker ikke å spoile, så hvis du vil vite mer om boka så må du nesten lese den! Jeg har begynt på bok nr. 4 i serien og kommer tilbake til dere når jeg er ferdig!

Utgitt: 2006

Sjanger: Roman

Tema: Britisk historie, Henrik 8, Tudor-dynastiet

– The Book Reader

Bilderesultat for sovereign c j sansom

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s