Forbilde – Sophie Elise Isachsen

Hei bloggen!

Jeg lånte denne boken av en venninne, mer nysgjerrig enn interessert egentlig. Før jeg fortsetter å skrive så må jeg si at jeg er en av disse menneskene på denne jorden som ofte snakker om ting jeg ikke nødvendigvis vet noe særlig om og jeg har en mening om det på veldig tynt grunnlag. Det er ikke veldig gøy å innrømme det ovenfor seg selv, men det må faktisk gjøres. Hvis man ikke er klar over sånne sider ved seg selv så kan man jo ikke gjøre noe med det. Når det er sagt så har jeg aldri hatet Sophie Elise. Jeg har aldri vært den som kalte henne hore, bimbo eller søppel. Jeg har rynket på nesen av henne, det skal jeg ikke nekte for, men det har nok mye å gjøre med at vi har ganske forskjelige interesser. Det som er viktig i hennes liv er ikke viktig i mitt og sikkert visa versa.

Jeg var nysgjerrig da jeg begynte å lese denne boka og jeg fikk nok et lite slag i trynet over hvor mye jeg faktisk ikke visste om henne. Jeg har aldri lest bloggen hennes dag til dag, jeg har heller lest når det har vært slått opp i media. I starten så jeg på henne som en rosablogger som så ut som en Barbie og jeg fant ikke innholdet i bloggen hennes utrolig interessant. Sånn var det i mange år for min del, helt inntil hun puliserte innlegget om taxisjåføren etter Paris-terroren. Jeg husker når jeg leste det innlegget at jeg ble litt satt ut. For det hun skrev var så sant og episoden var så fantastisk. Etter det begynte jeg å lese henne med litt nye øyne og hun har kommet med flere innlegg som jeg syns er fine og viktige.

I boken er hun brutalt ærlig. Hun forteller åpent om kutting, avhengighet og ønsket om å være en berømt blogger. Hun var mobbeoffer i mange år (dette var jeg delvis klar over, men ikke at det var på det nivået det faktisk var) og hun kom seg gjennom, Hun forteller om hvordan enkelte ting i hennes hverdag, slik som løsvipper, løsnegler og lim, var et must, uansett hva det kostet henne, så måtte hun ha det. For meg er dette ting som aldri har vært viktig, men for henne var det viktig og det må respekteres.En gjenganger i boken er hvordan hun streber etter å være perfekt, å føle seg perfekt. Jeg syns det er synd at hun ikke er fornøyd med den hun er. Mange unge jenter og gutter sliter med det samme og det er viktig at våre norske kjendiser viser at dette er noe som rammer overalt. Sophie Elise  forteller om hvordan hun hadde styggen på ryggen i mange år og hvordan det tidvis tok over livet hennes. Hun tar oss med på disse hendelsene i livet hennes i boken og det gjør inntrykk. Dette med psykiske problemer er heller ikke noe jeg kan si jeg kjenner meg igjen i. Jeg studerer psykologi nå, men jeg har ingen personlig erfaring med det. Sophie Elise viser med boken sin at selv om man ser perfekt ut, sin egen definisjon av perfekt, så betyr ikke det at alt er perfekt på innsiden. Jeg syns det er utrolig kult av henne å vise Norge at den store bloggdronningen også sliter med ting. Det å vise oss at kjendiser også har sine ting å slite med. Det blir mer og mer akseptert å komme ut av «lidelsesskapet» og fortelle åpent om sine problemer som ikke nødvendigvis dreier seg bare om at skoene ikke matcher antrekket. Dette er viktig!

Jeg vil anbefale folk på generell basis, unge som gamle, å lese denne boken. Man får et annet syn på dette mennesket som lenge var kjent som en Barbiedukke som blogget. I løpet av boken får vi se henne vokse og bli mer moden. Mange kritiserer henne på grunnlag av hvordan media fremstiller henne, men la henne få fremstille seg selv og se hva du syns om henne da. Jeg er veldig glad for at jeg har lest boka og fått muligheten til å gi meg selv et lite slag i trynet om at jeg har kritisert enkelte ting uten grunn. Så Sophie Elise, selv om jeg aldri har kommentert noe sted så sier jeg unnskyld likevel for min uvitenhet og takk for nyvunnen respekt med flott skrevet bok!

Utgitt: 2016

Sjanger: Selvbiografi

Tema: Blogger, sminke

– The Book Reader

Bilderesultat for forbilde sophie elise

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s