Shardlake 2: Dark Fire – C.J. Sansom

✰✰✰✰✰

Hei bloggen!

Denne bokserien slutter bare ikke å skuffe! Tydeligvis så er jeg flink til å kjøpe bøker på impuls, på både godt og vondt haha. Jeg digger det faktum at jeg av og til bare snubler over gode bøker, det burde alle lesere gjøre!

Matthew Shardlake har ikke vært så veldig aktiv utenfor sitt område innen juss siden Scarnsea for tre år siden. Han er ikke lenger annerkjent av Cromwell som medarbeider. Matthew har også trukket seg tilbake fra reformernes rekker etter oppdraget sitt i Scarnsea. Nå blir han likevel innblandet i et nok et forferdelig mord. En ung jente er anklaget for å ha drept fetteren sin og jentas onkel er en venn av Matthew. Han ber Matthew hjelpe til for jenta vil ikke snakke. Matthew får en siste sjangse til å hjelpe jenta fra å bli torturert til døde, men til gjengjeld må han hjelpe Cromwell med en viktig sak. Dette blir Matthew’s hittil mest krevende sak og Dark Fire hjelper ikke på saken, 

Det jeg virkelig elsker med denne serien er at man har null peiling på hvem som står bak disse plottene som Matthew må løse. Jeg måtte et godt, godt stykke ut i boka før jeg fikk en mistanke om hvem som kanskje hadde en finger med i spillet. Jeg syns forfatteren klarer å skjule sine egne intensjoner veldig godt gjennom hele historien. Man løser ikke denne krimgåten halvveis gjennom boken med mindre man er utrolig god. C. J. Sansom er fortsatt flink til å portrettere historiske fakta midt i en fiksjonell historie, hvilket gjør det enda morsommere å lese for min indre historiske nerd. Store navn fra Tudor-dynastiet nevnes slik som Lord Cromwell, Duke of Norfolk, Archbishop Cramner, Anne of Cleves, og Thomas Moore. Kjente historiske steder blir også nevnt slik som Tower of London, Whitehall, og Tyburn. Tower of London var det mest beryktede fengslet på den tiden grunnet historiene om tortur og alt det grusomme som skjedde der. Whitehall var den britiske monarken sitt hovedpalass fra 1530-1698. I 1698 brant palasset ned med unntak av en av bankettsalene. Tyburn var lenge det mest kjente retterstedet i London.

Jeg leste en omtale på nettet om at denne boken var dårligere enn bok nr 1 og 3 (jeg har ikke kommet til bok 3 ennå). Jeg er foreløpig ikke skuffet så jeg håper ikke det skjer videre heller, jeg har fire bøker igjen. Det kan være jeg endrer syn etter å ha lest flere av bøkene, men samtidig så syns jeg denne historien er ganske sterkt. I denne boken blir jeg også sugd inn og jeg finner ikke noen sånne «litterære hull» som man av og til finner i bøker. Jeg slet med å legge fra meg denne boka midt i alt pensumet jeg skal lese dette semesteret.

Utgitt: 2004

Sjanger: Krim-roman

Tema: Historie, Tudor-dynastiet og mord

– The Book Reader

Bilderesultat for dark fire c j sansom

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s