Studielivet i Trondheim

Hei bloggen!

Jeg har jo byttet studie, igjen, så jeg tenkte å holde dere litt oppdatert om studiehverdagen min fra tid til annen. Denne gangen har jeg endt opp i Trondheim på en bachelor i Psykologi og her har jeg faktisk planer om å bli værende. Psykologi holder til på campus Dragvoll som ligger litt utenfor Trondheim. Det er mer og lese og denne gangen studerer jeg faktisk noe jeg har lyst til å studere, så det er noe nytt. Jeg trives utrolig godt i Trondheim! Jeg har en forelesning til dagen og sitter og leser enten før eller etterpå. Det hender jeg leser på kveldstid også, men det varierer veldig. Hjernen kan bare ta så og så mye informasjon til dagen. NTNU krever stort sett at studentene deres leser ca. 8 timer til dagen. Nivået på foreleserne varierer selvfølgelig, men de fleste er veldig flinke! Dette semesteret har jeg Psykologiens Historie, Psykologisk Metodologi, Biologisk psykologi 1 og Psykiske lidelser. For min del er biologien verst, det føles som om terminologiene ingen ende vil ta. Heldigvis hadde jeg fysiologi i fjor, så det er heldigvis ikke helt gresk, men det er virkelig en stor mengde! Historie er tørt, metode er hyggelig grunnet at boka er koselig (ja, man kan si det om denne boken) og lidelser er veldig interessant! Man hører mye om psykiske lidelser, men det er noe helt annet å lære om dem. Jeg vet ikke helt ennå hva jeg skal bruke bacheloren til, men jeg har lurt litt på om jeg skal gjøre en karriere innen sosialt arbeid og benytte meg av graden der, En master på toppen blir det i alle fall.

Trondheim som by er utrolig fin! Det er mange flotte bygninger, nye og gamle om hverandre, masse hyggelige kaféer og puber samt mange muligheter for moro for studenter. Lørdag som var var vi en gjeng på Samfunnsmøte på Studentersamfundet om Designbarn. Det var veldig interessant! Mye viktig å ta tak i i forhold til hvor teknologien er på vei og hvor skal vi sette grensen for samfunnet. De har jevnlig slike møter som dette og det er ganske spennende å være med å høre om de forskjellige temaene! Det skjer utrolig mye på Samfundet hele tiden så man må velge litt i forhold til hva man har lyst til å få med seg. Det er sant som de sier, Trondheim må være Norges beste studentby!

Det er mange kjente her oppe, i hvertfall hjemmefra. Av og til dukker det opp kjente fjes i gater og det er hyggelig. Forrige fredag spiste jeg vaffler med to jenter jeg har gått i park med og hele veien opp til videregående. Vi har ikke sett hverandre på mange år, så det var koselig! Masse å catche up på i forhold til hva vi har gjort de siste årene. Mødrene våre er i klubb sammen så vi har jo fått sånne småoppdateringer om hverandre via dem, men det blir alltid noe annet å sette seg ned å prate. Til helgen kommer lillesøsteren til kjæresten på besøk og kjæresten kommer helgen etter! Det blir kjempebra! Gleder meg masse.

Hvis dere har spørsmål om Trondheim så fyr løs så skal jeg prøve å svare så godt jeg kan og hvis ikke så kan jeg spørre noen som kanskje vet.

– The Book Reader

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s