Når er jeg penest?

Har du noen gang tekt over det? Ikke hva andre syns, ikke hva media forteller deg, men hva du personlig syns er penest ved deg selv eller når du ser penest ut? Barn forteller ofte mamma at hun er pen, fordi hun er moren deres og det er det fineste hun kan være. Jeg har tenkt litt på det av og til. Jeg vet at kjæresten min syns jeg er pen nesten uansett. Unntaket er når jeg har på meg mine fluffy pysjbukser samt en slækkebukse som han syns er veldig lite flatterende. Som jeg sier til ham; jeg kan ikke bare eie ting du syns jeg ser bra ut i. Jeg liker de buksene jeg, de er verdens mest komfortable ting å gå i! Selvfølgelig eier jeg dem da, haha.

Jeg syns selv jeg er penest når jeg er på fest, med litt promille. Kjenner du deg igjen? Jeg kan stå forran speilet på badet på en fest jeg er på, se på meg selv og smile. Sminken ser litt bedre ut enn for 3 timer siden, øynene lyser, kjolen er riktig, jeg er med gode venner, hjemme venter kjæresten og jeg koser meg. Er det rart jeg føler meg pen? Det er ingen gutter som legger ann på meg på festen eller andre fester hvor jeg ser det samme fjeset i speilet, men hva har vel det å si? Jeg vet at for mange så er det bekreftelsen de ønsker. Jeg regner litt med at det samme gjelder gutter. De ønsker jo også oppmerksomhet, akkurat på samme måte som oss jenter. Jeg tror vi glemmer det av og til….

En annen versjon av meg som jeg selv syns er veldig pen, det er hun som nettopp har kommet hjem fra stallen. Hun er skitten, hun stinker vil vel egentlig de fleste påstå, håret er et kaos, kinnene er røde og dette menneske stårler også. Selv på mitt mest skitne så syns jeg fortsatt jeg er pen. Vel og merke så er jeg jo hestejente da, så kanskje det har noe med saken å gjøre.

Queordet med dette innlegget er kanskje selvtillit. Ja, jeg nekter ikke for at jeg har en god porsjon av det. Ikke på alle områder i livet, men på en del. Jeg har evnen til å se hva jeg syns er pent ved meg selv eller se når jeg selv ser pen ut. Altfor mange unge mennesker «mangler» denne evnen. De har den, de vet bare ikke at det er det den er. Jeg syns det er veldig trist, for du kan stå opp om morgenen å hate verden, men hvis du finner de små ting; den fine geneseren, den buksa som du syns du ser bra ut i, nettopp den leppestiften som du selv syns er helt flott, så har du kommet ganske langt allerede. Husk på det, at ingen kan være deg bedre enn deg!

– The Book Reader

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s