Havets katedral – Ildefonso Falcones

Hei!

Denne boken leste jeg for flere år siden. Jeg husker jeg var så stolt for det var den største boken jeg hadde lest, og jeg følte meg ganske voksen fordi mormor hadde lest den før meg og at jeg leste samme boken. Det er veldig vanskelig å ikke gi noen spoilere om boken så derfor er ikke innlegget så langt som jeg gjerne ønsker det skulle vært. Det er ikke like morsomt å lese bøker når de har blitt spolert først, syns nå jeg personlig da i alle fall.

Barcelona, begynnelse av 1300-tallet: Byen Barcelona skal bygge sin nye katedral, Santa Maria-katedral, kalt La Catedral del Mar​. I skyggene av dette byggverket vokser Arnau opp. Han er uten foreldre og han leter etter moren sin. Han finner henne i en Maria-figur i det som blir kalt Havets katedral. Arnau har et arvelig fødselsmerke på kroppen, men hvem har han arvet dette fra? Han møter også en annen gutt som også er uten foreldre og alene i Barcelona, Joan. Disse to blir bestevenner og vokser opp sammen. Livet tar hver sin vei for guttene og Loan blir utdannet prest, Arnau blir en vellykket forretningsmann. Veiene deres skal krysses senere i livet, og hendelsen er ikke hyggelig. I skyggen av den voksende katedralen utfolder livet til Arnau seg, på godt og vondt.

Boken gir et veldig godt innblikk i middelalderens syn på politikk og religion. Landene rundt Middelhavet var store gryter som inneholdt en god blanding av muslimer, jøder og kristne på denne tiden og konflikter oppsto. Enkelte av disse konfliktene kan også gi en grunnforståelse av konflikter som nå finner sted i vår egen tid. Det må bare sies; for historieelskere så er denne boken et must! Boken er veldig spennende og den fengsler leseren i opplevelsen av et Middelalderens Spania. Inkvisisjonen spiller en sentral rolle i hele historien og vi får dermed være med på et rettsdrama uten like. Dette er en av de virkelige store spenningskurvene i historien. Veien Arnau må gå fra fattigdom til rikdom er en virkelig interessant reise og boken er verdt hvert minutt man bruker på den!

Boken har et ganske stort persongalleri og det er til tider vanskelig å henge med. I denne boken syns jeg det hadde en positiv effekt grunnet at jeg passet nøye på å få med meg alle og alt. Samtidig så lurte jeg på hva som ville skje videre med denne karaktere så jeg leste jo ivrig videre i historien. Vi får se historien på ganske mange forskjellige måter siden det er så mange personer. Jeg syns dette er noe av det som preger historien mest. Ofte er det en hovedperson og et fokus, her er det flere personer med hvert sitt fokus som leder til et knutepunkt i løpet av boken.

Utgitt: 2008

Sjanger: Roman

Tema: Middelalderen, Barcelona, religion

– The Book Reader

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s