Rosehagen 4: Stemmer fra fortiden – Merete Lien

✰✰✰

Hei bloggen!

Bokprosjektet mitt skrider langsomt fremover! Dette er bok 4 av 60. Det er ikke det at bøkene er veldig lange, det er mer det at alt tar tid, dessverre.

Hemmeligheten om Emilys mor er ute i åpent lende. Fader Liam og Klara har fått vite det, mer eller mindre planlagt av Erling. Han får dem til å sverge på å ikke si noe. Emily har vært syk og Victor Stang, en nyetablert lege i Kragerø som også har kjøpt nabohuset til hotellet, sørger for hennes bedring. Gerhard oppfører seg merkelig og det samme gjør Erling. Erling lover Emily at til våren skal de legge ut på en reise sammen som vil forandre alt og han skal slutte å drikke. Tante Alice prøver å kidnappe Emily på vei hjem fra hennes og Berners bryllupsreise. Hun klarer ikke å gi slipp på Emily som sin datter. Hun vet ikke sannheten om sin egen søster. Det gjør heller ikke Emily, ennå. 

Det skjer mye på hotellet i denne boken. Det er jul og Emily vil holde åpenet, Rebekka driver med sitt vanlige renkespil og Emily er sikker på at Gerhard er med på det på en måte. Gamle Caroline snakker også om gamle dager, men hun blir alltid for sliten til å fortelle Emily noe viktig. Jeg syns familiedramaet nå utvikler seg ganske rolig, det er ingen høye spenningskurver på den fronten i boken. Dramaet denne gangen er mer lagt til Victor Stangs ankomst. Han gjør åpenbart kur til Emily, men hun er fortsatt opptatt av Aksel, selv om han har dratt til England. Et ekstra spenningsmoment er tante Alice forsøk på å kidnappe Emily på en heller uvanlig måte. Emily hadde på forhånd sine mistanker om at noe kunne skje, men Emily som karakter er veldig villig til å tro det beste i folk. Det er noe jeg har sansen for i karakterer, samtidig som det gir leser den ulempen at de kan se resultatet av en situasjon før man leser om den til tider. Bøkene beveger seg fremover i historien om Emily og familien hennes, og så vidt jeg husker, så har moroa så vidt begynt.

Utgitt: 2006

Sjanger: Roman

Tema: Kjærlighet, drama

– The Book Reader

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s