All Souls Trilogy 3: The Book of Life – Deborah Harkness

✰✰✰✰✰

Hallo alle mennesker!

Først et lite innblikk fra hverdagen. Jeg har vært på skitur med skolen og en av jentene har mest sannsynlig fått det legene kaller Unhappy Triant. Det betyr røket minisk, korsbånd og en ting til. Da vi ankom legevakten og venninnen vår hadde hentet rullestol så var det noen, tydeligvis flyktninger, som hadde kommet ut litt før. En av de utenlandske mennene stoppet og snudde seg. Han snakket ikke norsk, men han gestikulerte med hendene og ansiktet at han ville hjelpe med å trille min skadede venninne inn. Vi gestikulerte tilbake at ellers takk men vi klarte oss. Han forsikret seg med gestikulering at vi klarte oss og vi svaret at jeg deet gjorde vi. Ikke alle disse flyktningene vi får inn i landet vårt er bare ute etter å lage kvalm, det finnes de som ønsker å være et godt tilskudd til samfunnet. Jeg har ikke helt klart å plassere min egen mening i denne saken ennå, men jeg syns det er viktig å huske på likevel at ikke alle er ute etter å lage kvalm.

Og nå til boken! Jeg elsker det faktum at enkelte forfattere ikke skuffer! Deborah Harkness har fått til noe få forfattere får til, hun skriver en serie som er helt breathtaking fra bok nr. 1 til bok nr. 3.

Historien om Matthew og Diana fortsetter. Diana er gravid og de har reist tilbake til sin egen tid i Madison. De har med seg en side fra Ashmole 782 og begynner nå å jakte på de resterende sidene som mangler. Chris, Dianas beste venn, blir en del av teamet og Diana oppdager stadig flere fordeler ved kreftene sine. Corra, Dianas spesielle skapning, har blitt med dem fra fortiden og setter fyr på ting eller irriterer Gallowglass og Yesebau. Men når en fiende er overvunnet så dukker det opp en ny. Denne gangen er det et godt gjemt spøkelse fra Matthews fortid som utsetter familien for fare. Hemmeligheten hans om blodraseriet er også i fare for å bli allmenn kunnskap og både vampyrer, demoner og hekser er redde for det de ikke forstår. Baldwin hjelper ikke på situasjonen broren og hans kone strever med.. Gamle venner forlater dem og nye kommer til. Matthew og Dianas tilværelse endrer seg dratisk og Rådet i Venezia begynner å legge et kraftig press på dem for å få et svar. I løpet av tiden sin sammen har de brudd nok regler til at begge kan bli dødsdømt.

Jeg syns det er vanskelig å skrive om boken uten å spoile for mye av den. Denne serien er så veldig bra gjennomført fra første bok til slutten av tredje bok. Harkness har klart å holde nivået på bøkene høyt gjennom hele serien. En ting jeg setter veldig pris på er at slutten ikke er en skuffelse. Mange endinger på sånne serier blir litt som når luften går ut av en ballong, de blir flate. Harkness har klart å holde ballongen rund og fin hele veien med en nydelig knute til slutt for å holde luften inne.

Dette er en bok som har veldig høy spenningskurve jevnt over. Av og til syns jeg det blir litt for mye av det gode med så mye spenning, men nå syns jeg det var helt greit. Jeg tror det har litt å gjøre med at jeg ble så oppslukt av boken at jeg ikke la merke til det. Det eneste jeg sleit litt med var å holde tunga rett i munn i forhold til navn. Det blir ganske mange karakterer i løpet av tre bøker. Det finnes heldigvis et navneregister bak i boken, hvis man går litt i surr! Jeg har en sterk følelse av at det skal mye til for å slå denne serien for min del i år. Jeg har ikke kommet så langt i lesingen ennå, men jeg tror dette er en sterk kandidat for årets beste bokserie.

Har du ikke lest All Souls Triology så er det absolutt en serie du ikke bør gå glipp av!

Utgitt: 2014

Sjanger: Roman

Tema: Kjærlighet, magi

– The Book Reader

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s