All Souls Trilogy 2: Shadow of Night – Deborah Harkness

✰✰✰✰✰

Hei!

God mandag alle sammen! I helgen fikk jeg mye tid til å lese grunnet at jeg toget fra Oslo til Stavanger. Det er en togtur på ca. 8 timer så da får man lest litt. Jeg leste ut bok nr. 2 i All Souls serien og jeg begynte rett på den siste. Dette kan dere bare glede dere til!

Matthew og Diana har reist tilbake til 1590. Diana har blitt advart av Hemish at Matthew kanskje ikke er den samme vampyren i 1590 som han var i 2010. Diana befinner seg nå i England som er styrt av Elizabeth den 1 og alt hun kjenner til fra historiebøkene sine må tas i bruk. Hun blir kjent med Matthews venner som er en del av The school of Night. Diana har hørt om dem, men det viser seg at Matthew også er en del av dette mystiske fellesskapet. Diana møter ikke bare Matthews venner, men hans far er også i live i 1590. Diana og Matthew blir kalt til Step-Tours i all hast. I Scotland og England raser heksejakten og det å ikke være menneske kan enten være en velsignelse eller en forbannelse. Diana og Matthew holder på å endre små deler av historien, kommer de tilbake til en verden de kjenner? 

Dette seiler opp som min favorittserie i år og dette året er ikke gammelt! Jeg syns hele historien er fantastisk lagt opp. Denne gangen hadde jeg litt trøbbel med å få med meg alle navnene i starten av boken. Det ble av og til brukt kallenavn blant ekte navn så jeg ble litt forvirret, men det sto en navneliste bak i boken så det hjalp (selv om jeg oppdaget den da jeg hadde lest ferdig boken haha). Diana og Matthew reiste i slutten av forrige bok tilbake til 1590 og det er en periode som er ganske spennende i engelsk historie. Den regnes tross alt som gullalderen. Harkness har gjort en veldig bra jobb syns jeg med å veve inn detaljer fra hverdagslivet slik at vi får et innblikk i hvordan ting faktisk var. En annen ting som jeg syns er veldig flott er at hun også har blandet inn ekte historiske personer. Noen kjente jeg igjen ved navn og andre var ukjente, men som oftest så er det  med en kort forklaring på hvem som var hva. Hoffet til Elizabeth 1 var ikke akkurat lite.

Det jeg syns er ekstra interessant er at Matthew alltid har hatt mange hemmeligheter og vi fikk litt innblikk i dem i forrige bok. Nå får vi innblikk i enda flere og mørkere hemmeligheter. Dette er ganske interessant for det er en ganske sentral part av Matthew og vi blir på denne måten bedre kjent med ham som karakter. Dette innebærer blant annet at vi blir bedre kjent med den mystiske Phillippe som vi hørte nevnt en del ganger i den første boka. Jeg ser på Matthew som en ganske spennende karakter. Han er ustabil, mørk, innesluttet, og farlig, men samtidig så kan han være kjærlig, omsorgsfull, rolig og stabil. Sånne karakterer skaper mye og de forårsaker mye og Matthews forhold til Diana er jo et komplisert forhold bare i seg selv. Matthew gir litt mer mening etterhvert som hemmelighetene hans blir avslørt og han og Diana vokser sammen som par på en ganske enestående måte. Som leser så er dette en fryd å være vitne til.

År utgitt: 2012

Sjanger: Roman

Tema: Kjærlighet, magi

– The Book Reader

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s