Glassblåseren fra Murano – Marina Fiorato

Godt nytt år alle sammen!

Min første bok i 2016 er ferdig lest og jeg er veldig glad for at jeg begynte året med denne boken. Det er litt morsomt å lese denne boken siden jeg var i Venezia i sommer med kjæresten min, og ved å lese denne boken så skjønte jeg at vi ikke fikk sett halvparten av byen engang!

Leonora er født i Venezia, men moren hennes rømte tilbake til London da faren hennes døde. Leonora vokste opp der, giftet seg og nå er hun skilt. Hun er tilbake i Venezia for å lete etter røttene sine og for å lete etter drømmejobben. Som ved et mirakel får hun jobb på øya Murano – der glassblåserne i Venezia holder til. Historien til glassblåserne er en stolt og lang historie. Venezia var en gang et verdensmetropol for både handel, samt salg og eksport av glass. Leonora er i slekt med en av Muranos store glassmestere, Corrandino Manin. Hun kjenner ikke hele hans historie, men den blir etterhvert vktigere og viktigere for henne etterhvert som hun blir bedre kjent med Venezia. Ved litt hjelp av gamle familievenner og sin nye venn Alessandro, en av Venezia’s politibetjenter, finner Leonora etterhvert ut mye om sin forfader. 

Jeg syns denne boken var veldig bra. Den inneholder to momenter som er blant mine favoritter – historie og to pararelle historier. Venezia er en by med masse historie og Fiorato gjengir moderne og historiske detaljer på en fantastisk måte. Hun er også fantastisk flink med personbeskrivelser hvilket fører til at man kan se for seg personene inne i hodet sitt. Det der er faktisk et lite kunstverk i seg selv. Nå er fantasien min så livlig at jeg stort sett klarer å se for meg en person eller skikkelse inni hodet mitt, men syns det er aller best når forfatteren klarer å tegne et klart bilde. Fiorato forteller om steder jeg ikke visste om i Venezia. Vi var der bare to uker i sommer så det er jo langt ifra nok, men noe kjente jeg heldigvis igjen slik som Markusplassen og Sukkenes bro. Nå gleder jeg meg masse til å reise tilbake så jeg kan se enda mer!

Glassblåseren fra Murano gir et strålende innblikk i det moderne og det historiske Venezia. Forfatteren viser oss andre ting enn de naturlige «turistfellene». Jeg koste meg veldig med å lese denne boken. Det er en passe mengde drama, action, romantikk og spenning. På en måte føler jeg at boken ikke rusher av gårde, men at historien utvikler seg i et passende tempo. Man klarer fint å henge med, og dette er ikke en krimroman. Det er interessant å se hvordan korrupsjon alltid har vært en del i samfunnet. Det er ikke et veldig sentralt tema i boken, men det ligger under og spiller en viss rolle i historien og hvordan den utvikler seg. I dagens samfunn finnes det dessverre alt for mye korrupsjon. Det har alltid vært til stede i historien og kommer alltid til å være det. Glassblåseren i Murano er en fantastisk bok og jeg håper dere vil nyte den like mye som jeg gjorde! Jeg gleder meg over en god start på 2016 og fortsettelsen av flere bøker som skal leses det kommende året!

Utgitt: 2009

Sjanger: Roman

Tema: Glassblåsing, historie

– The Book Reader

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s