All Souls Trilogy 1: A Discovery of Witches – Deborah Harkness

✰✰✰✰✰

Det er juleferie!  Det er en sykt fantastisk følelse! Leverte siste eksamen på mandag i fysiologi og det var sykt deilig! Nå får jeg mer tid til å lese og et skal jeg utnytte. Jeg har nesten en måned med juleferie og hvor mange bøker kan jeg lese på en måned tror dere? Jeg har endelig klart å fullføre denne boken av Deborah Harkness og jeg slet virkelig med å legge fra meg boken da det nærmet seg slutten! Jeg gleder meg masse til fortsettelen! (PS! Den har jeg allerede begynt på!)

Diana Bishop er professor i Historie og underviser ved universitetet. Hun er ikke som alle andre. Hun er en heks, men hun har undertrykt kreftene sine i mange år. Hun vil ikke være en heks etter at foreldrene hennes ble myrdet i Afrika på en eskursjon. Bishop-navnet fører med seg mange krefter og lange tradisjoner. Diana er uvitende om hvilke muligheter som ligger i kreftene hennes, men de begynner å røre på seg inni henne. Det begynner i et bibliotek i Oxford der hun finner en bok som har vært savnet i flere 100 år. Hun vet ikke hva boken betyr, men det vet forskjellige vesner rundt henne, i det minste har de sine ideer. En dag dukker plutselig Matthew de Clermont opp. Han er vampyr og interessert i den savnede boken, men han er også nysgjerrig på Diana og hennes krefter. Matthew de Clermont er ikke et vanlig menneske. Han er vampyr, en eldgammel vampyr. Andre hekser, vampyrer og demoner oppsøker Diana mer eller mindre nærgående og hun føler seg truet. Hun vet ingenting om boken hun fant, ingenting om kreftene sine og ingenting om reglene som følger med å være annerledes i samfunnet. Matthew blir hennes redning, men hvor lurt er det? Hva skjedde egentlig med foreldrene hennes i Afrika?

Diana og Matthew starter på en lang reise sammen som innebærer mange mennesker. Det innebærer gode og onde krefter. Gamle sår som blir ripet opp igjen og tilgivelse som til tider sitter langt inne. Sammen med Matthew får Diana tilgang til masse ny kunnskap. Noe av den vil hun ha, men noen deler kunne hun gjerne vært uten. Hekser og vampyrer går ikke godt overens. Matthew irriterer Diana til tusen i begynnelsen av vennskapet deres og hun syns han er litt skremmende. Demoner går heller ikke godt overens med hverken hekser eller vampyrer, men ingen regel uten unntak. Det finnes de vesner som krysser grensene og aksepterer hverandre. Dette har resultert i noe som heter Krongregasjonen – en forsamling hekser, vampyrer og demoner som sørger for at visse regler blir opprettholdt. Dette er en helt ukjent verden for Diana og hun har ikke så mange som kan lære henne om den. Hun har sine tanter og Matthew til å lære henne. Reisen blir lang og den blir vanskelig, men hvilken historie er ikke komplett uten noen komplikasjoner? Vårt naturlige syn på hekser, vampyrer og demoner blir utsatt for en oppfattelsesendring i løpet av denne serien!

Jeg syns denne boken kom litt tregt i gang da jeg leste den, men når jeg ser på boken under helhet nå så er jeg ikke helt enig med meg selv. Jeg klarte som sagt nesten ikke å legge fra meg boken da det nærmet seg slutten. Det var ufattelig spennende! Dette er første boken i en triologi som heter The all Souls. Jeg har allerede bok nr. 2 og jeg som er historieinteressert syns jo dette er ganske fantastisk. Deborah Harkness drar inn historie på en helt fantastisk måte i denne historien. Det er ikke bare en episk kjærlighetshistorie, det er også en fantastisk historis historie på sin litt egen måte. Harkness skriver utrolig godt og velformulert. Plutselig dukker det opp en uventet vendig man ikke ser for seg i historien og det gjør den enda bedre. Jeg syns ikke det er så veldig gøy å lese bøker når man kan forutse hvordan de ender. Dette er en serie som kan glede voksne like godt som ungdommer. Kun din egen fantasi setter grenser for denne serien!

Utgitt: 2011

Sjanger: Roman

Tema: Kjærlighet, magi

– The Book Reader

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s