The Vow – Kim Carpenter

Hei!

Oppholdene mellom hvert innlegg er fortsatt lange dessverre. Jeg kom på nå at jeg ikke har fortalt dere om The vow eller Elsk meg igjen som boka heter på norsk. Noen kjenner kanskje igjen tittelen fra en film med Channing Tatum og Rachel McAdams som kom i 2012? Japp, det er den samme historien. Så forhåpentligvis så får dere like mye glede av denne boken som jeg hadde for jeg ble veldig bergtatt av den. Traileren til filmen ligger nederst i innlegget slik at hvis filmen skulle friste så kan dere få et sneak-peak.

The Vow er en sann historie om Kim og Krickitt Carpenter. 24 November i 1993, bare to måneder etter at de giftet seg, havner de i en fryktelig bilulykke. Krickitt får en alvorlig hjerneskade og blir liggende i koma en god stund. Når Krickitt våkner opp på sykehuset husker hun ingenting. Hun husker ikke at hun er gift, hun husker ikke hvor hun er fra og hun husker ingenting fra sitt tidligere liv. Krickitt forandrer seg etter ulykken og Kim begynner etter hvert å forstå at den kvinnen han en gang kjente og som han giftet seg med, hun døde i bilulykken. Kim vet likevel, gjennom løftet han ga da han giftet seg med Krickitt, at hun er kvinnen i hans liv og at han kan finne igjen den kjærligheten de hadde før ulykken.

Dette er en imponerende historie. Både Kim og Krickitt er veldig troende og Kim bruker troen sin mye for å finne styrken til å holde seg selv gående. Jeg vet ikke helt hva jeg hadde gjort i samme situasjon, men jeg syns det er en veldig viktig historie som demonstrerer at kjærlighet kan overvinne alt. Nå er ikke jeg et veldig troende menneske, så jeg forstår ikke helt hvordan tro kan fikse alt, men hvis det fungerer for noen så skal de selvfølgelig få lov til å tro det. Selv om jeg ikke er troende så er historien like fantastisk. De tiltakene Kim gjør for å få Krickitt til å huske og forstå hva som skjer er utrolige. Kim tar med seg leseren tilbake i tid til hvordan han traff Krickitt og dette føler jeg gjør historien enda mer komplett enn den allerede er. Vi får et innbikk i hvorfor Kim er villig til å kjempe så inderlig for sin kjære. Det er virkelig en kjærlighetshistorie utenom det vanlige!

Dessverre har filmbransjen klart å ødelegge denne boken også. Jeg forstår ikke hvordan det er mulig… Av og til lurer jeg på om de underviser i hvordan man skal ødelegge en god bok når man gjør den om til film. Jeg var helt oppslukt av boken, men jeg kjedet meg ihjel av filmen. Jeg syns det er gjort veldig mange endringer som ødelegger for den fantastiske historien som boken er basert på. Channing Tatum og Rachel McAdams har gjort det fantastisk i mange filmer, men jeg syns ikke dette er deres sterkeste. Heldigvis så er det ikke filmene jeg skal rangere, men boken.

Utgitt: 2012

Sjanger: Roman

Tema: Kjærligheet

– The Book Reader

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s