Rosehagen 2: Fyrvokteren – Merete Lien

✰✰✰✰

Hei!

Leseprosjektet fortsetter. Beklager at det tar slik tid, men det har vært ekstremt mye skole for en idrettstudent. Det roer seg litt når vi begynner med eksamenslesning og mindre skole!

Emily er blitt alene etter at Aksel brått forlot henne for fyrtårnet sitt i England grunnet er gammelt løfte han avga på sin fars dødsleie. Hun står igjen med hotellet og farens familie. Heldigvis har hun Klara, sin kjøkkenpike, som hun har blitt god venninne med. Broren hennes, Erling, kommer tilbake til byen og Emily har endelig en person i livet sitt som husker store deler av barndommen deres. Sammen med Erling åpner hun endelig leiligheten i hotellet. Her får hun noen flere innblikk i sitt tidligere liv, men hun husker ikke så mye som hun ønsket. Likevel har hun små glimt hvor hun husker småting fra hverdagen. Gjestene har begynt å komme til hotellet og de første er ansaffet av Gerhard Lindemann. Hva er det han pønsker på? Etter en ulykke ute på isbruket vet ikke Emily helt hva hun skal tenke om Gerhard. Kan hun stole på ham? Hvilken hemmelighet er det moren til Emily skjuler for henne?

Nå begynner det å dukke opp flere og flere personer i serien så man må holde tungen rett i munnen. En liste over foreløpige mennesker følger under:

Erling Wilhelm – Emily’s bror

Klara – Hotellets kokke

Svend – Klaras kjæreste

Iver – Hjelpegutt på hotellet

Gerhard Lindemann – Emily’s stebror

Edwin Lindemann – Emily’s stebror

Konstanse Lindemann – Emily’s stesøster

Rebekka Egeberg – Emily’s stemor, var gift med hennes far

Camilla Egeberg – Emily’s farmor

Nanna – Barnepiken

Sakfører Holst – Farens sakfører

Alice Meyer – Emily’s mor

Karsten Grøndal – Emily’s tidligere forlovede

Sakfører Berner – Alice Meyer sin advokat

Nå begynner trådene å vikle seg inn i hverandre. Emily har havnet midt i et nett av løgner og skjulte sannheter. Løgnene er gamle, men begynner etterhvert å komme tilbake fra fortiden. Nanna skifter mellom å være uklar og klar og hun forteller til tider Emily ting uten å være klar over det. Noe av dette forvirrer Emily veldig. Emily’s farmor er klar som dagen, men hun vil aller helst ikke snakke om fortiden. Hun syns intet godt om Emily’s mor. Hun lover stadig Emily å snakke om fortiden, men hver gang Emily prøver å snakke om fortiden så vrir hun seg unna. Emily’s mor går også og holder på en stor hemmelighet og bok nr. 2 avsluttes med at moren røper denne hemmeligheten for Emily.

Utgitt: 2006

Sjanger: Roman

Tema: Kjærlighet, drama

– The Book Reader

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s