Rosehagen 1: Arven – Merete Lien

✰✰✰✰

Hei!

Nå kommer starten på dette prosjektet jeg fortalte om for en liten stund siden. Jeg kjøpte som nevnt 60 bøker hos en bruktbutikk borti gata der jeg bor og nå har jeg lest ferdig den første. Serien heter Rosehagen og er skrevet av Merete Lien.

Emily Meyer husker lite av barndommen sin. Hun husker ingenting fra før skipsforsliset hun og hennes mor var en del av da hun var 10 år. De var de eneste overlevende. Emily er vokst opp i Bergen og har jobbet som lærerinne på Voss i to år. Nå har hun kommet hjem og ikke bare dukker hennes tidligere forlovede opp på døra, men et brev fra fortiden dukker også opp. Hennes mor ligger innlagt på Bergen sykehus og kan ikke svare på alle spørsmålene brevet bringer med seg. Brevet kom fra Kragerø, en by Emily ikke vet noen ting om. Innholdet i brevet forteller Emily at faren hennes er død og at hun må være tilstede når hans testament blir lest opp. Emily visste ikke engang at hennes far var i live. Rett før hun reiser får hun et brev fra Rebekka Egeberg som fraråder henne å reise. Hvorfor? Hvorfor vil ikke moren svare på spørsmålene hennes?

Disse bøkene handler om to byer som jeg er veldig glad i. Bergen og Kragerø. Jeg bodde et år i Bergen og jeg har vært på ferie i Kragerø siden jeg var liten. Historien om Emily er veldig kaotisk i starten. Det er mye som skjer, det er mange navn å få med seg og mye skal forstås. Dette er litt typisk for norske romanserier syns jeg, men det er det som er litt morsomt med dem også. De nøster seg selv opp etterhvert, men man har ikke tid til å duppe av heller!

Emily reiser til Kragerø og er veldig forvirret. Hun husker ikke noe, hun har ingen kjente i byen og hun føler seg veldig alene. På veien inn til Kragerø kommer en mann ombord i skipet deres og Emily kan ikke glemme ham. Farens nye kone og sønnene hennes, spesielt eldstesønnen Gerhard, tar ikke godt imot henne. Gerhard stikker kjepper i hjulene for henne når hun overtar arven etter sin far, men heldigvis får hun noen gode hjelpere som sørger for at arbeidet ikke går i stampe. Emily har bestemt seg for å ikke gi opp, hun er et skikkelig arbeidsjern og hun er sta. Jeg syns det er morsomt å lese dette om igjen. Jeg var ikke så veldig gammel i 2006 da boken kom ut og jeg merker at det er mye jeg har glemt. Jeg forstår mer nå enn mitt 12 år gamle jeg haha.

Jeg er litt spent på hva som skjer videre i denne historien. Noe husker jeg jo, men jeg kom ikke lengre enn til bok nr. 20 eller 30 et sted. Serien er ennå ikke ferdigskrevet så jeg får se om jeg orker å lese den ferdig. Det er grenser for hvor mye man tåler av en serie og. Jeg leser heldigvis ting ved siden av.

Utgitt: 2006

Sjanger: Roman

Tema: Kjærlighet, drama

– The Book Reader

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s