Kammerpiken – Cecilie Enger

Hei!

Nå går det utrolig trått med blogginga her. Det beklager jeg virkelig! Den boken jeg skal fortelle om i dag leste jeg faktisk ganske kjapt. Dette var en av de bøkene jeg dumpet over på slump. Moren til kjæresten min hadde den stående nede i Frankrike i sommer også anbefalte hun den.

Appelton House, England, 1907: Hilda er åtte år gammel og sitter på en stol på kjøkkenet på morens arbeidsplass. Hun sitter helt stille, men dingler med bena mens moren vasker en sinkvask så den ikke har en eneste flekk. Den norske dronning Maud med familien kommer på besøk til Appelton for sommeren.

Skipet Blenheim, innfarten til Oslo, 1926: Hilda står på båten som har fraktet dem fra England. Hun ser utover Oslofjorden. Hun ser festningen som hun senere lærer heter Akershus Festning samt Ekebergrestauranten høyt til høyre i landskapet. Hun har aldri reist før. Nå står hun på vei inn til Norge og en fremtid i et nytt herskap med nye relger, klesvaner og rutiner.

Boken handler om Hilda Cooper og hennes tjeneste for den norske dronning Maud fra hun er 21 år gammel. Hennes mor og tre søstre har alle jobbet på Appelton som er den norske kongefamiliens feriested. Hun er vant til å være rundt kongelige kjoler, følge strenge rutiner og være tjeneren som er usynlig og ordner ting. Hun får mye av dette inn med morsmelken, men likevel får hun en høyere stilling enn både moren og søstrene; hun blir kammerpiken til Dronning Maud. Dette fører henne etterhvert til Oslo og Det Norske Kongelige Slott.

Jeg syns dette er en ganske fredelig og rolig bok. Det er lite action og ting ligger litt gjemt mellom linjene. Det er hyggelig lesning som ikke krever veldig mye av deg som leser. Jeg syns boken var koselig å lese, fordi den tar for seg atmosfæren som var i Norge før i tiden. Man hører om Bygdøy, gamle Oslo, slottet og hvordan det alt så ut før i tiden. Tempoet var et helt annet enn det vi er vant til i dag. Jeg syns sånt er trivelig lesning. Dessuten så trenger ikke alle bøker å ha så mye handling. Det er jo handling i boken, i den rolige versjonen. Hvis du leser boken, så håper jeg du liker den!

Utgitt: 2011

Sjanger: Roman

Tema: Kongehus

– The Book Reader

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s