Percy Jackson & The Olympians 5: The Last Olympian

✰✰✰✰✰

Heihei!

Tenkte jeg skulle skrive om den siste boken i serien om Percy Jackson og gudene på Olympos i dag. Typisk nok så regner det på bursdagen min her i Stavanger selv om det var sol i morres! Så litt snill har jeg vel vært antar jeg ^^

Sabotasjen på Princess Andromeda skaffet Percy og vennene hans litt tid, men ikke mye. Nico har forsvunnet, men dukker av og til opp for å presse Percy til et svar om planen Nico har for å redde Olympos. Poseidon sliter i havet, de andre gudene kjemper mot en titan på land og Kronos er på full fart med sin egne bakkestyrker. Ingen av gudene kan forsvare New York, Manhattan eller Olympos. Det er opp til Percy og ungdommene fra Camp Half-Blood å beskytte byen. Hvis Olympos faller vil gudene etterhvert også forsvinne, og barna deres vil bli jaktet på og utryddet. Krigen mellom titanene og gudene raser på alle kanter og noen må stoppe Kronos før han kommer seg til Empire State Builiding og drar opp til Olympos. På toppen av alt dette er det Den store spådommen å huske på. Kommer Percy til å overleve sin 16ende bursdag?

Denne boken syns jeg virkelig var spennende. Jeg hadde problemer med å legge den fra meg sånn i det store og det hele. Det er veldig mange høye spenningskurver her. Historien begynner med spenning ved at Beckendorf og Percy er på oppdrag med Blackjack og en av hans pegasuskompiser. Tilbake på Camp blir det et svare styr. Mr. D er bortreist for å kjempe med gudene, det er færre folk på campen enn det har vært noen gang, og Chiron får stadig flere og flere dystre beskjeder fra verden utenfor. Det er mye som skjer på en gang i denne boken og man må holde tunga rett i munn. Jeg gikk litt i surr enkelte steder, men det holdt akkurat! Jeg må ærlig innrømme at jeg går litt i surr av og til med de mindre kjente gudene og hvem som er gud for hva. Jeg syns hele denne serien har vært en litt artig måte å friske opp den gamle kunnskapen min om gresk mytologi. Vi har jo alle lært dette på barne- og ungdomsskolen, men det er jo egentlig ikke sånn man går og husker på til vanlig akkurat. I hvert fall så gjør ikke jeg det! Det er jo alltid litt morsomt når hjernen din plutselig utbryter «Hey! Det navnet kjenner jeg! Jeg husker hva den guden står for!». Da har ikke læringen vært forgjeves i alle fall.

Denne boken innebærer ofring for venner, kjærlighet, en ny tur til underverdenen, tap av liv og en stor krig som har rassert mesteparten av Usa. Jeg syns dette er den desidert beste boken i serien. Det er en bra avsluttning på denne serien. Jeg har ikke vært helt i skyene for serien sånn i sin totale helhet, men dette var i hvert fall en veldig bra avsluttning!

Utgitt: 2009

Sjanger: Roman

Tema: Greske guder, drama

– The Book Reader

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s