Percy Jackson & The Olympians 3 & 4: The Titans Curse og The Battle of the Labyrinth – Rick Riordan

✰✰✰✰

Hei på dere!

I dag er 25+ her i Stavanger så det er helt ufattelig deilig! Jeg tenkte å skrive om bok nr. 3 i serien om Percy Jackson i dag. Jeg holder fortsatt på med bok nr 5 så jeg venter litt spent på enden på dette eventyret. Nå har jeg valgt å legge bok 3 og bok 4 i serien i samme innlegg grunnet at de får et litt annet terningkast enn siste boken.

Annabeth, Thaila og Percy skal møte Grover på Westover, et militærakademi, hvor Grover mistenker at det finnes to halv-blodsbarn. De er søsken. En jente, Bianca, og en gutt, Nico. På skolen møter de problemer i viserektoren Dr. Thorn som viser seg å være alt annet enn normal. De får hjelp av gudinnen Artemis og hennes kvinnelige jegere. Annabeth blir kidnappet og Percy frykter at hun er død. Artemis drar for å jakte på et monster hun ikke vil si navnet på og Percy sammen med Thalia og Artemis’ kvinnelige jegere drar mot Camp Half-Blood. Percy drømmer om både Luke, Annabeth og Artemis på Camp Half-blood. Han vet at Annabeth ikke er død, men han forstår at både hun og Artemis er i trøbbel. Hva skal han nå gjøre?

Nå har det kommet en ny person inn i bildet her, nemlig Thaila. Hvis dere nå har lest bok nr. 1 og 2 så vet dere at Thaila er datter av Zevs og døde da hun skulle beskytte Luke, Grover og Annabeth i deres forsøk på å rømme fra en Cyclops til Camp Half-blood. Vi møter også gudinnen Artemis og hennes jegere. Det er kun kvinnelige jegere og de har kontroll over falker og ulver som følger dem overalt. Dette er et veldig spennende tillegg i hele serien om Percy og vennene hans. Vi blir kjent med flere Titaner og hvilke skumle planer Kronos har for Olympus og verden ellers. Percy hører ikke så mye fra faren sin, Poseidon, men han hører av og til fra broren sin, klyklopen Tyson. Thaila og Percy går ikke alltid like godt overens, men det er nok mest grunnet at personlighetene deres er så like. Vi får møte Annabeths far og får en litt mer oppklaring i hennes tidligere fortid. Annabeth har aldri likt å prate om familien sin noe særlig. Kampen mot Kronos begynner å bli mer og mer intens og det merker vi klart gjennom lesingen. I denne boken dukker det opp flere myter jeg aldri hadde hørt om og det er jo alltid kjempe kjekt!

Utgitt: 2007

Sjanger: Roman

Tema: Greske guder, drama

Nå kommer jeg til bok nr. 4 i denne serien, The Battle of the Labyrinth.

Percy skal begynne på atter en skole. Denne gangen er det morens kjæreste, Paul, som har fått ham inn. Allerede på informasjonsdagen havner Percy i trøbbel og han treffer en gammel bekjent fra tidligere. Annabeth og Percy skynder seg til Camp Half-Blood hvor de finner ut at Grover er i trøbbel med lederne av satyrene. Han har vært på leting etter den store villmarksguden Pan. Grover tror at Pan kan redde verdens viltområder som stadig vekk forsvinner inn i byområder og menneskehender. Ingen har hørt noe fra Luke, men de vet at han fortsatt samler tropper ombord på Princess Andromeda. Skolen har også fått en ny lærer, Quintus, som også har tatt med seg sin store, vennlige helvetteshund Mrs. O’Leary. I løpet av en av Quintus timer finner Annabeth og Percy en hemmelig inngang til Underverdenen. Kan dette være noe som Luke vet om som kan brukes i angrep på Camp Half-Blood?

Spenningskurven bygger seg virkelig opp nå. Det viser seg at labyrinten som Percy og Annabeth falt ned i er designet av Daidalos, den gamle greske arkitekten som det også er knyttet en ganske velkjent myte til. Det er mange som har gått fortapt i denne labyrinten, men for å forstå hvordan Luke eventuellt kan bruke labyrinten så må noen da på oppdrag for å løse dens mysterier. Orakelet i Delphi har kommet med nok en spådom som gjengen på Camp Half-Blood må forholde seg til. Jeg syns nå har vi hører om det ene monsteret verre enn den andre. Som i alle heltehistorier så møter også heltene her fristelser og motgang. Rick Riordan har igjen klart å veve den gamle greske kulturen inn i den morderne verden på en ganske så snedig måte. Historien fortsetter og det siste kapittelet om Percy Jackson og vennene hans er straks på vei!

Utgitt: 2008

Sjanger: Roman

Tema: Greske guder, drama

– The Book Reader

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s