Percy Jackson & The Olympians 1: The Lightning Thief – Rick Riordan

✰✰✰✰

Hei!

Jeg tenkte å ta et steg tilbake noen år til ungdomstiden. Bøkene om Percy Jackson er beregnet på unge ungdommer og ble gjort om til film i 2010. I 2013 kom film nr to ut. Det er totalt fem bøker om den unge helten som kjemper for gudene på Olympos. Boken The lightning thief er den første boka av de fem.

Percy Jackson er en heller uvanlig gutt på 12 år. Bokstavene stokker seg, han klarer ikke å sitte stille på skolen og merkelige ting skjer når han er i nærheten som har ført til at han har blitt utvist fra minst tre skoler. Han er ikke av de kuleste gutta i klassen, men han har sin venn Grover som går på krykker. På en skoletur til en utstilling om de gamle greske gudene forvandler Percy’s mattelærer seg til et skrekkelig uhyre. Percy blir reddet akkurat i tide av mytologilæreren sin og Grover, med klover og pelskledd bakdel…Noe stemmer ikke og Percy oppdager at verden rundt ham er fullstendig anderledes enn det han trodde og at greske guder ikke bare hører til på utstillinger i museum.

Dette er en ganske fornøyelig historie egentlig. Jeg er litt for gammel for det dessverre, men jeg syns fortsatt det er morsomt. Karakterene er ikke superspesielle utenom enkelte personlige trekk og forhistoriene deres. Historien er morsom og spennende. Den setter virkelig mytologikunnskapene på en prøve. Det nevnes kjente og mer ukjente guder samt forhistorier som vi ikke nødvendigvis lærte i historietimene. Det dukker opp navn på monstere og magiske vesner jeg aldri har hørt navnet på før. Det er dette jeg syns gjør historien morsom, samt måten dette er vevd inn i den morderne verden på. Det er litt det samme av det J.K Rowling har gjort i Harry Potter. Det som skiller Harry Potter fra Percy Jackson er at Harry Potter egner seg for større aldersgrupper og at karakterene er mye mer interessante. Dette er jo min personlige mening selvfølgelig, men jeg absolutt ELSKER Harry Potter!

Bøkene er veldig lettleste, selv på engelsk. Sånnsett er disse bøkene veldig fine å begynne med hvis man skal begynne å lese på engelsk. Tro meg det å lese på engelsk åpner en helt annen verden innad litteraturen. Det er forholdsvis enkelt språk i boken og hvis man ikke forstår et ord så får man slå det opp, hva har man internett og ordbøker for?

Det som er ganske ille er at filmen er en total katastrofe. Jeg så filmen i 2010 og syntes egentlig den var ganske bra. Når jeg nå leste boka tenkte jeg at det kunne vært morsomt å se filmen igjen. Dessverre så jeg nå absolutt alt som var endret fra boka og jeg endte opp med å slå av filmen etter 5-10 minutter! Jeg har sånnsett dessverre mistet helt smaken ved å se filmen igjen. Skal du lese Percy Jackson så anbefaler jeg ikke å se filmene. Jeg ble bare ufattelig skuffa over det hele.

Ta deg en tur innom mytologiens verden! Innlegg om resten av bøkene følger på rad og rekke etter dette innlegget.

Percy Jackson 1: The Lightning Thief – Trailer

Utigtt: 2005

Sjanger: Roman

Tema: Greske guder, drama

– The Book Reader

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s