Kingsbridge 1: The Pillars of the Earth – Ken Follett

✰✰✰✰

Halloien!

Nå ble jeg nettopp ferdig med mitt livs tjukkeste bok, «The Pillars of the Earth» av Ken Follett. Denne lille bibelen, som boka har fått til tilnavn i løpet av denne sommeren, er ufattelig tjukk, men verdt å lese så absolutt! Traileren til serien ligger i bånn av innlegget.

«The Pillars of the Earth» finner sted i 1100-tallets England. Landet er herjet av borgerkrig og politikk og religion går hånd i hånd. Historien utspiller seg mellom to historiske hendelser, da Det Hvite Skipet sank på vei til Frankrike og mordet på Thomas Becket. Boken begynner med hengingen av en uskyldig mann og en forbannelse. Vi møter arbeidsmannen Tom og hans familie. De flytter seg fra sted til sted der Tom og Alfred, hans sønn, kan få arbeid. Det er hardt å være fattig i England. I skogen treffer de på Ellen og Jack, mor og datter, som heller lever i skogen enn i det engelske samfunn. Tom drømmer om å bygge en katedral, etter hans design og under hans ledelse. Abbed Philip, lederen for Kingsbridge katedral, trenger hjelp med å gjenoppbygge sin katedral som er i dårlig forfatning etter at den forrige abbeden gjorde en forholdsvis dårlig jobb. Tom og Philips drømmer blir påvirket av borgerkrigen, konspirasjoner, og uærlige mennesker. Familien Hamleigh og biskop Waleran Bigod prøver stadig å ødelegge for at katedralen i Kingsbridge skal stå ferdig.

Dette er som sagt den tjukkeste boka jeg noen gang har lest, og jeg brukte litt tid på å komme inn i boken. Dette var mest fordi at jeg ikke hadde skikkelig tid til å sette meg ned med den, men det har jeg hatt i sommer. Dette er den typen historie som aldri blir gammel. Det er det gode mot det onde, kjærlighet i et salig kaos, hemmeligheter, Gud og politikk og folk som unytter tiden de befinner seg i. Vi befinner oss midt i middelalderen og selvfølgelig innebærer dette riddere, munker, bønder, konger, jarler og abbeder. Kirken sitter med mye makt og penger og det samme gjør kongen. Undersåttene får lide for sine over herrers griskhet. Jeg liker alt dette så boken passer meg ypperlig! Jeg syns det er gøy å drømme meg tilbake til en tid der det ikke fantes teknologi. I bunn og grunn syns jeg middelalderen har mye fascinerende historie og bøker skrevet om denne tiden pleier å være bra. Dessuten så er det jo snakk om Ken Follett her, da blir ting som regel bra! Dette er den første boken jeg har lest av Follett, men en kamerat av meg har lest de fleste og han elsker bøkene til Follett så dette lover bra! Jeg har flere hjemme i bokhylla jeg så et er ikke et veldig stort problem hehe.

«The pillars of the earth» har den skrivestilen som jeg elsker i bøker, nemlig flere perspektiver og personer som sammen skaper en historie. Jeg syns det blir mer spennende å lese bøker på denne måten. Man må huske litt av det man har lest for å sette sammen det hele. Det jeg syns er veldig morsomt er når jeg lager en link før boka avslører linken. Da koser jeg meg. Det er ingen tvil om at denne boken krever litt tålmodighet og tid for å lese, men den er absolutt verdt det. Jeg leste den på engelsk og da er det en bok. Jeg vet at boken er delt opp i to på norsk. Da heter de forholdsvis «Sverdet og korset» og «Katedralen».

Ikke la deg skremme av størrelsen på boka, innholdet er vel verdt tiden din!
The Pillars of the Earth: The Pillars of the Earth – Trailer

Utgitt: 1989

Sanger: Roman

Tema: Religion, kjærighet, middelalderen

– The Book Reader

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s