The Fault in our Stars – John Green

Hei på en søndag!

Jeg håper dere alle har kost dere i helgen og at uka som kommer blir kjempebra! Jeg regner med at de fleste av oss fikk med seg at dagens bok kom på kino i fjor sommer? Japp, enda en fra 20th Fox Century, dessverre var jeg ikke like happy med filmen som jeg var med boka. Bombe? Nope, not at all!

Boken «The fault in our stars» eller «Faen ta skjebnen» på norsk, ja jeg vet det nok en tragikomisk demonstrasjon av norsk oversettelse, er historien om Hazel Grace og Augustus. Hazel har kreft som har spredd seg til lungene, hun er 16 år, men hun er ingen tenåring. Hun går på støttegruppe for kreftpasienter og det er her hun treffer Augustus via en venn. Augustus og Hazel blir venner. Deres felles skjebne gjør at de utvikler et sterkt bånd seg i mellom. Hazel har ikke mange venner, så foreldrene blir overlykkelige for Augustus. De deler også en felles interesse for bøker og de byttelåner hverandre favorittromaner. Hazels handler om en jente med kreft som Hazel kan identifisere seg selv med. Boken er skrevet av Peter van Houten og etter å ha lest boken blir Augustus frustrert over at det ikke virker som om boken har en slutt. Den slutter i ingenting. Augustus vil ha svar og sammen blir det en uforglemmelig reise på jakt etter svar i ukjent land.

Boken er jo helt fantastisk! Det er ganske imponerende hvordan en slik fortelling tar form. Med en gang tenker man at dette er en typisk klisjé og at man vet hvordan den ender. Eeeeeyyy wrong answer! Man kan ikke helt se for seg hvordan denne historien ender. Den tar uventede omveier før man får sukk for seg, men omveiene er nødvendige for å komme dit boken skal. To mennesker som finner deres hendelsesforløp i livet igjennom sykdom er kanskje ikke så merkelig. Det som er twisten er måten de gjør det på. Jeg skal prøve så godt jeg kan å unngå spoilers. Augustus går ut av sitt gode skinn for å gjøre Hazel lykkelig og hun selv prøver å være alt hun kan for ham så langt sykdommen rekker. «Okey» blir en annen versjon av «Jeg elsker deg». Det er ikke alle mennesker som har evigheten. De små eventyrene deres er kanskje litt utenom det normale, men dette gir også boken mye av sin sjarm.

En veldig viktig ting lærte jeg fra denne boken og det er å være takknemlig for at det ikke finnes mye kreft i min familie. Det jeg også lærte er å ha medfølelse med de som opplever at kreft tar fra dem familiemedlemmer. Man vet aldri selv hvor vondt det er før man har opplevd det. Man skal være takknemlig for det man har og ikke bare gå ut ifra at det skal være sånn for alltid. Jeg sier les boka og dropp filmen. Selvfølgelig er jo det valgfritt, men jeg tror jeg ville gjort det sånn selv hvis jeg kunne gjort det om igjen. Filmen er ikke i nærheten av å være så sjarmerende som det boken er. Filmen er ikke dårlig heller, jeg syns bare ikke den gjenspeiler det fantastiske som boken gjør.
Jeg skal skrive om flere bøker av John Green etterhvert. Blant annet så står «Looking for Alaska» og «Papertowns» på listen min. Jeg skal bare bli ferdig med denne historiedotten av en eksamen jeg har på tirsdag så blir det bedre tid til blogging skal dere se! Jeg vet jeg har vært veldig fraværende i det siste 😦
The Fault in Our Stars: The Fault in Our Stars – Trailer
Utgitt: 2012
Sjanger: Roman
Tema: Kjærlighet, kreft
– The Book Reader

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s