The Hobbit – J.R.R. Tolkien

Heihei!

Overskriften sier vel sitt hva? Japp, i dag er det hobbitenes tur! Har du noen gang hatt den opplevelsen av å lese en bok som du egentlig var litt for liten til å lese? Jeg hørte Hobbiten på lydbok da jeg var 11-12 år gammel og det eneste jeg husker er snakk om en drage og lange tuneller inni et fjell. Nå har jeg lest den om igjen og jeg skjønte jo at det hadde med Smaug å gjøre og at Bilbo gjemte seg for Gollum.

Hobbiten Bilbo lever et ganske fredelig liv i huset sitt i Lommekroken i Hobsyssel. Han trives godt med dette bedagelige livet med fint servise, pipen sin, en god bok og godt innarbeidede rutiner. En dag banker en gammel venn, Gandalf, på døren og ting begynner å skje. Senere samme kveld får Bilbo besøk av en haug med dverger. Det viser seg at Gandalf mener at Bilbo egner seg perfekt for en oppgave dvergene har satt seg fore. Dvergene har behov for en innbrudstyv og hobbbiter har den evnen at de ikke blir hørt med mindre de vil det selv. Bilbo må velge om han heller vil bli i Hobsyssel og leve et fredelig liv eller dra på sitt livs eventyr. Han vet at hvis han drar fra Hobsyssel og Lommekroken så blir livet hans aldri det samme igjen, men er det kjente og kjære mer behagelig enn det ukjente og uforutsette? Blir det Smaug eller dvergene som oppnår sitt mål?

Dette er jo, sammen med Ringenes Herre, J.R.R Tolkiens store bok! Jeg syns denne serien med hobbiter og Harry Potter skiller seg godt ut i fantasiverden for barn. Dette er jo egentlig en barnebok. Nivået med fantasi som man finner i denne boken er ganske fantastisk. Her finnes det mennesker, hobbiter, dverger, orker, trollmenn og alver som lever side om side og kjemper mot det onde. Alle de figurene vi hører om i eventyrene våkner plutselig til live og vi blir dratt med inn i deres verden! Ond og gammel magi prøver å ta makten i verden og de gode må kjempe for å beholde verden slik den er. Gamle feider er ikke glemt og de blusser opp igjen i dette eventyret og midt i det hele er en liten hobbit som skal utgjøre den store forskjellen eller ikke.

Jeg syns dette er en fabelaktig bok! De som har lest Ringenes Herre sier at de også er like bra. Filmene om Hobbiten har jo kommet ut nå. Jeg likte veldig godt de to første, men den tredje syns jeg ble litt langtekkelig. Det ligger en trailer under som du kan sjekke ut hvis du ikke har sett filmene og se hva du syns. Kanskje finner du et nytt eventyr? Boken om Hobbiten er verdenskjent og det er ikke rart med den fantasien og genialiteten som Tolkien leverer. Hvis du er et stort barn, slik som meg, så er dette et nattaeventyr du ikke har lyst til å gå glipp av. Har du lest boken før så kanskje du vil lese den igjen? Hobbiter får man jo aldri nok av!

The Hobbit: The Hobbit: An unexpected journey – Trailer

 Utgitt: 1937

Sjanger: Roman

Tema: Fantasy, fiksjon, vennskap

– The Book Reader

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s