Mitt liv – Max Manus

Heyho!

Jeg satt her og skrev hjemmeeksamenen min som dreier seg om NN-fanger og jøder. Jeg er i det historiske humør for tiden så i dag går blogginnlegget til Max Manus, motstandsmann under krigen. På facebooksiden til bloggen kan du også se et innslag fra Ukesrevyen i 1942 som viser flere bilder av NS’s virksomhet i Norge mens det raste en krig i verden.

Boken er rett og slett Max Munus sin selvbiografi. Den forteller om livet til mannen som blant annet vokste opp i Havanna, for så å dra hjem til Norge. Han meldte seg frivillig til vinterkrigen i Finland og senere reiste han til England for å bli en del av SOE (Secret Operation Executive) i England. Etter fullført opplæring i England dro han tilbake til Norge for å ta igjen det landet tyskerne hadde tatt ifra ham.

Boken forteller om Manus’ barndom, ungdomstid, livet under og etter krigen. Boken er en sammenslåing av Manus’ egne bøker «Det vil helst gå godt» og «Det blir alvor». Disse bøkene tar for seg opplevelsene til Manus under krigen, men boken «Mitt liv» tar for seg hele hans livsløp. Boken gir et godt innblikk i Manus liv. Den er naturlig nok skrevet i kronologisk rekkefølge og vi møter på kjente navn som Martin Linge, Jens Christian Hauge og Gunnar Sønsteby. Selve handlingen foregår for det meste i Oslo, men når det er krig så ender man ofte opp på andre steder. Manus er mest kjent for sin deltakelse i Oslogjengen sammen me Sønsteby og Gregers Gram.

Denne boken er spennende og har mye bra og veldekkende informasjon. Den er velskreven og gjør den dermed til en lett og hyggelig bok å lese for de som har interesse for dette emnet. Jeg trivdes veldig godt med å lese denne boken og jeg lærte masse nytt som jeg før ikke hadde vært klar over. Hvis du er historieinteressert og syns krigen er et spennende tema så er jeg ganske sikker på at du vil like denne boken!

Max Manus: Max Manus – Trailer

Utgitt: 2008

Sjanger: Biografi

Tema: Krig, hverdagsliv

– The Book Reader

Bilderesultat for max manus mitt liv

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s