The Sweetness of Forgetting – Kristin Harmel

God søndagskveld!

Jeg blir altså like glad hver gang en bok viser seg å være en skjult skatt. Nå har jeg funnet enda en. På norsk har boken fått navnet «Så lenge det er stjerner på himmelen». Det er lenge siden jeg har kommet så dypt inn i en bok som det jeg gjorde med denne. Forleden kveld ble jeg sittende på do (do er et behagelig sted å lese, spørr meg ikke hvorfor) å lese i nesten 1 1/2 time. Da kjente jeg at beina mine nesten var borte. Jeg fullførte boken i dag og det var nesten sånn at det var trist at det hele var over.

Boken handler om Hope McKenna-Smith som er alenemor til datteren sin Annie på 12. Hope er midt i en økonomisk livskrise, hun har mistet moren sin, holder på å miste bestemoren og datteren hennes er midt i et ungdomsopprør. Hope undrer seg på hvordan livet kunne blitt hvis hun ikke hadde droppet ut av juss-studiet da hun ble gravid med Annie. Hadde hun da drevet familiens bakeri i Cape Cod? Hva om mannen hennes, Annies far, ikke hadde vært utro og de skilte seg? Hopes bestemor, Rose, har alzheimers og en dag tilkaller hun både Hope og Annie for å dele starten på sin livslange hemmelighet ved å gi Hope en liste med navn. En hemmelighet hvori historien om hennes fortid og familie ligger. Hemmeligheten fører Hope til Europa på en reise i historien om en av verdens mørkeste øyeblikk og hun lærer nye ting. Ikke bare om sin familie, men også om seg selv og om det virkelig er verdt å alltid sette andre forran en selv.

Som allerede nevnt så ble jeg sugd inn i denne boken. Jeg bestilte den tilfeldig på ebay etter å ha sett den på norsk i bokhandlerne, men jeg kunne ikke finne den på engelsk. Min løsning er da nesten alltid; Ebay. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle forvente da jeg begynte å lese denne boka den catchet meg ikke før jeg var kommet en 20-30 sider inn, men da var jeg også stuck. Når jeg ikke leste i boken så lurte jeg for meg selv på hvordan det gikk med Hope, Annie og Rose. Jeg tenkte meg jo selvfølgelig at det ble en lykkelig slutt, hvilket det også ble naturlig nok.

Historien imellom starten og slutten er helt fantastisk! Det finnes et par klisjér i boken, men selvfølgelig, det gjør det jo i enhver bok uansett hvor liten den er. Reisen Hope må ut på for å finne ut hva som skjuler seg bak den mystiske listen bestemoren gir henne blir lang og emosjonell. Hun får se at mennesker kan jobbe sammen på tvers av religioner og spesiellt når en krise truer verden. Akkurat dette fenomenet var jeg uvitende om frem til jeg leste denne boken. Reisen bringer henne nærmere nye mennesker som blir viktig i hennes liv og også nærmere kjærligheten som hun har gitt opp å håpe på etter at hun skilte seg fra Annies far. Hope har vanskelig for å slippe noen inn, men etterhvert som hun blir bedre kjent med historien til bestemoren sin så ser vi en endring i henne. Hun får selv se at alder, tid og sted ikke endrer kjærlighet hvis den er ekte og sterk. Jeg liker å tro at det finnes i det virkelige liv og jeg tror det er mange som opplever det også. Andre må jobbe litt hardere for å finne den som er deres rette, men jeg tror det finnes en rett for alle hvis folk bare legger litt tid og krefter i det hele. Ja, det er kanskje litt naivt, men det er alltid lov til å håpe har jeg lært.

Fofatteren skriver levende og beskriver omstendighetene og stedene på en slik måte at mann fysisk føler at man er der. Karakterene er varme og levende og man har ingen vanskeligheter med å danne seg et bilde av dem i hodet. I løpet av boken kan vi føle med både Annie og Hope og forstå deres reaksjoner ut ifra situasjonen. Jeg syns dette med å relatere seg til karakterer kan være veldig morsomt, for av og til så får man en annen vinkel på situasjoner man selv har vært i opp igjennom livet. Boken handler om familie og båndene som binder dem sammen. Av og til er ikke virkeligheten slik vi tror den er og av og til tar det mange år før sannheten kommer frem. Boken er rett og slett helt fantastisk! Kjøp den og kos deg!

Utgitt: 2012

Sjanger: Roman

Tema: Krig, Alzheimer, familie

– The Book Reader

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s