Secrets of the Tudor court – D.L. Bogdan

Hallo!

Jeg føler meg i det dramatiske hjørnet i dag så tenkte at litt drama fra hoffet til Henrik den 8. sikkert passer fint i og med at der var det drama nok for et helt årtusen.

Mary Howard, datteren til den store Thomas Howard, får en dag beskjed om at hun skal til hoffet for å være hoffdame for Lady Anne Boleyn. Lady Anne er i hennes store periode og alt hun rører ved virker som om blir til gull. Mary er sikker på at Lady Anne en dag kommer til å bli dronning. Mary kjenner likevel til Henrik 8.’s personlighet og hvor lett de som står ham nærmest kan falle i unåde. Mary er naiv og full av optimisme og liv når hun ankommer hoffet, men hun oppdager snart at i skyggene spilles et spill om makt og penger. Faren hennes spiller en større rolle i dette renkespillet enn hun trodde og hun gjør selv sine egne oppdagelser om både seg selv om de rundt henne.

Dette er en skikkelig håndfull drama! Det er typen bok man leser når man ikke vil tenke og lese noe «meningsløst». I min forstand så er drama meningsløst, men det er morsomt å lese. Boken er kjempegodt skrevet. Vi blir med Mary på en reise fra barn til voksen, hvilket er en reise vi alle er med på og vi er på et eller annet stadium. I Henri 8’s hoff var nok denne reisen litt mer komplisert enn vanlig. Mary’s far har store planer for hvem hun skal gifte seg med, og Mary opplever sine egne små forelskelser som ikke alltid er i tråd med faren. Hun er ung og vil gjøre som hun selv vil og dermed kommer ungdomsopprøret frem i denne boken. Et annet tema som dukker opp i denne boken er barnemishandling. Mary blir mot sin vilje utsatt for misbruk som ikke egner seg i noen alder. Vi vet at i denne tidsepoken i historien så var dette mer vanlig enn det det er i dag og samfunnet så på det på en helt annen måte. Mary er heller ikke ofte hjemme og moren virker fjernere og fjernere for henne. På denne tiden var ofte moren en fortrolig venn og hun var også den som lærte datteren sin opp til hva som var egnet og ikke egnet, dannet og ikke dannet. Historien bytter mellom det engelsk hoff og hjemme i Howard familiens hjem.

Etterhvert som historien utvikler seg så er Mary mindre og mindre hjemme og livet ved hoffet varrierer veldig. Det eneste som er litt mistenkelig med historien er at Mary lever lenge nok til å overvære både Lady Jane Grey og Lady Katherine. På denne tiden var ikke levealderen den beste, men hvis man er villig til å overse sånne småting så vil jeg si at alt i alt så likte jeg boken og jeg syns den var god!

Utgitt: 2010

Sjanger: Roman

Tema: Drama, historie

– The Book Reader

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s