Twilight til glede og oppgitthet

Hei!

Tenkte å være litt blodtørstig i dag. Dette er jo enda et av dette århundrets store fenomener og jeg er ganske sikker på at de fleste ungdommer der ute har hørt om trekant-dramaet Bella-Edward-Jacob. Haters gonna hate and lovers will always love! Sikkert mange som er uenige med mine synspunkter og det skal dere få lov til å være ^^

Historien dreier seg om Bella Swan som flytter fra Phoenix til Forks for å bo hos faren sin. På skolen treffer hun Edward Cullen. Det er noe ved Edward som ikke stemmer og som samtidig tiltrekker henne. Historien om Cullen-søsknene virker også litt søkt. Jacob Black er sønnen til Billy Black som er kamerat med Bellas far. De lekte sammen da de var yngre, men har ikke sett hverandre på flere år. Det viser seg at det ikke bare er familien til Edward det er noe spesiellt med. Black familien er heller ikke helt vanlig og familiene har en hemmelighet seg i mellom som Bella snart blir en del av. Før Bella vet ordet av det er hun midt i noe vanlige folk ville anta bare var eventyr, men ikke i Bellas verden. I Bellas verden blir dette snart en kamp for vennskapet, livet og kjærligheten.

Jeg må si at det er egentlig ikke en dum idé dette her. Stephenie Meyer gir oss noe nytt som er litt i samme sjangeren som Harry Potter, men samtidig er det ikke helt det samme. Jeg har lest alle bøkene og sett alle filmene og jeg syns de er spennende på et nivå som gjør at de er grei underholdning. Det er ikke mind blowing, men det er ikke helt nedi søppelkassa heller. Jeg går egentlig mest og irriterer meg over Bella i disse bøkene som spretter frem og tilbake mellom Edward og Jacob. Vi jenter lurer på hvorfor gutta går lei? Vel, her er et eksempel.

Historien spinner på et greit konsept. Forbudt kjærlighet mellom to mennesker som gjør forholdet litt mer komplisert  enn det kanskje trenger å være. Her kan jo leseren synke ned i romansen mange eventyr. Her kan man lulle seg bort og drømme om sin egen prins mens man leser bøkene. Det er jo alltid litt koselig at man kan drømme seg bort i ting og tang.  Jeg syns det er mest spennnde å høre historiene fra gamle dager som dukker opp i løpet av de fire bøkene. Vi får bakgrunnshistoriene til et par av Edwards søsken og stammen til Jacobs familie.

Bør du lese den eller ikke? Jeg syns ikke jeg tapt noe på å lese dem. Det er typen historie det er greit å ha lest en gang syns jeg selv personlig. Det er fritidslesning og bøkene er heller ikke veldig tungt bygd opp. Noen kan sikkert lese disse bøkene om og om igjen (slik som jeg kan med Harry Potter) og det er fullstendig lovlig. Alle har jo sin smak. Hvis du ikke helt har gjort deg opp en mening om Twilight så prøv deg på bok 1 og e hva du syns da vel. Lån den på biblioteket hvis du ikke har lyst til å kjøpe den, det er alltid et smart trekk.

– The Book Reader

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s