Dan Brown’s verker

Hei!

Det er påske, og i denne studentens liv så betyr det eksamensskriving, dermed beklager jeg min fraværenhet siden mitt siste innlegg. Nå i påsken så går det jo så mange forskjellige filmer og hver forleden dag satt kjæresten og jeg og så på Angels & Demons. Nå skjønner dere hva som kommer sant? Jadda, jeg tenkte jeg skulle presentere Dan Brown’s verker for dere. Jeg har lest dem alle og favorittene mine er serien om Professor Robert Langdon som har blitt gjort kjent av Tom Hanks i filmene. Linkene til traileren på Da Vinci koden og Angels & Demons ligger i bånd av innlegget! ^.^

Digital fortress sleit jeg litt med skal jeg være helt ærlig. Jeg vil tippe at hvis du har stor interese for data og teknologi så vil du like denne boka. Jeg kjente ikke alle terminologiene som ble brukt og derfor slet jeg litt, men boka var god likevel. Susan Fletcher jobber for NSA, National Security Agency, som kryptolog og hun blir tilkalt av visedirektøren i NSA for å hjelpe til i en krisesituasjon. En av maskinene deres, TRANSLTR, har kommet over en uknekkelig kode. Maskinens 3 millioner prosessorer klarer ikke å løse koden, den har blitt skapt av en tidligere ansatt som hevn for tidligere konflikter med NSA. En bok for alle som elsker datateknologi, kryptering og hacking.

Utgitt: 1998

Sjanger: Roman

Tema: Data, teknologi, mysterium

NASA har gjort et kjempefunn! En stor forhistorisk meteoritt har blitt funnet i den arktiske isen mer en 60 m dypt nede i isen. Kjerneprøver av meteoritten viser at det finnes fossiler på innsiden av den. Kan denne oppdagelsen bevise at det finnes liv utenom på jorden? Landets president har gikk bort mange penger til NASA som hittil bare har hatt mislykkede prosjekter. For å finne svar på disse spørsmålene sendes det fire sivile forskere ned til meteoritten ved Arktis for  å studere funnene av kjerneprøven. Likevel er det noe som ikke stemmer i NASA’s forskningsleir og forskerne må jobbe hardt for å skille sannhet og bedrag fra hverandre. Samtidig mister en av deres egne livet.

Utgitt: 2001

Sjanger: Roman

Tema: Mysterium, verdensrommet

Bilderesultat for da vinci code

Robert Langdon, en professor i kryptologi og symboler ved Harvard University, blir tilkalt til Louvre etter et brutalt mord. Han blir blandet inn i en feide mellom Priory of Sion og Opus dei i hvorvidt Jesus Kristus var gift med Maria Magdalena eller ikke. Han får hjelp av kryptolog Sophie Neveu. For å løse mysteriet må Langdon og Neveu følge diverse gamle hint som ligger gjemt i blant annet kunsten etter Leonardo Da Vinci. Historien går langt tilbake og innvolverer Den hellige gral, gamle myter om symboler og kunst fra middelalderens store malere. Hvis du liker gammel og alternativ religiøs historie og jakt på skjulte symboler så er dette den første boken i serien om Robert Langdon.

Utgitt: 2003

Sjanger: Roman

Tema: Historie, religion, mysterium

Bilderesultat for angels and demons book

En fysiker dør i Sveits etter et eksperiment med antimaterie. Antimaterien forsvinner fra labben og samtidig pågår det konklave i Vatikanstaten. I Vatikanstaten dukker det også opp et anagram som sier «Illuminati». Robert Langdon blir tilkalt for å løse mysteriet om anagrammet og forklare hva det betyr. Kirken og vitenskapen har lenge vært fiender. Fysikerens barnebarn, Victoria, mener at Illuminati har stjålet antimaterien og planlegger å bruke den for å utslette hele Vatikanet og dermed hovedsetet for den kristne tro. Det dukker opp et filmklipp som viser antimaterien, men filmen viser ikke hvor den er gjemt. Samtidig forsvinner de fire kardinalene som med størst sannsynlighet vil bli utropt til pave. En trussel ankommer om at de vil bli drept på hele klokkeslag, den første klokken 8 samme kveld. Langdon og Victoria må ut på en lang jakt av gamle, skjulte symboler som strekker seg over hele Roma. Symbolene gjemmer seg i gamle skulpturer av engler og demoner. En god og spennnende oppfølger til Da Vinci-koden som får en til å sette pris på gamle myter og legender.

Utgitt: 2000

Sjanger: Roman

Tema: Historie, religion, mysterium

Robert Langdon har denne gangen flyttet seg fra Roma og tilbake til Washington D.C. Han har blitt invitert på et foredrag av mentoren sin, Peter Solomon, som også er overhode for Smithsonian Instituttet. Samtidig som han skulle møte på foredraget har Solomon bedt Langdon om å ta med seg en forseglet koffert som han overrakte ham for flere år siden. Langdon ankommer hovedstaden og finner ut at invitasjonen ikke kom fra mentoren hans, men fra mentoren sin kidnapper, Solomon har forsvunnet. Starten på mysteriet er Solomons høyre hånd som har blitt gjenskapt av kidnapperen som Mysterienes hånd. Kidnapperen krever at Langdon skal finne Mason’s pyramide som har tror er skjult et sted i Washington D.C og samtidig skal han også finne det tapte Ord som begge er symboler fra Frimurerlosjen. Klarer ikke Langdon dette så blir Solomon myrdet. Dette er en litt tyngre versjon enn sine forgjengere, men fortsatt spennende der det denne gangen er andre symboler og legender som trer frem i lyset.

Utgitt: 2009

Sjanger: Roman

Tema: Historie, religion, mysterium

Noen som kjenner til Dante’s inferno? Robert Langdon våker en morgen på sykehuset med hukommelsestap. Det siste han husker er at han gikk på campusen på Harvard University. Han er ikke lenger i Usa, men i Firenze i Italia. Sykesøsteren, Sienna, som tar vare på Langdon forteller ham at han har hjernerystelse etter å ha blitt truffet av en kule. Plutselig trenger Langdons try-to-assasin seg inn i rommet der Langdon ligger og skyter legen. Sienna tar Langdon med seg til leiligheten sin for å skjule ham for morderen, Vayentha. I Siennas leilighet finner Langdon en merkelig sylinder i jakken sin med rare tegn på. Etter mye frem og tilbake åpner Langdon sylinderen og den inneholder en modifisert versjon av Botticelli’s Kart over helvette. På bunden av karter står det skrevet: «The truth can be glimpsed only through the eyes of death.» Nå begynner flukten fra Langdons forfølgere og jakten på minnene han ikke lenger har for å finne ut hvor sylinderen kommer fra og hva den betyr.

Utgitt: 2013

Sjanger: Roman

Tema: Historie, religion, mysterium

Da Vinci koden: The Da Vinci Code – Trailer

Angels and Demons: Angels and Demons – Trailer

– The Book Reader

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s