War Horse – Michael Morpurgo

Hei godt folk!

I dag blir det også en hestebok. Det står på internett at det er en barnebok, men jeg er ikke helt enig i det. Jeg ville ikke lest denne boken for min 6 åring hvis jeg hadde hatt en. Jeg vil heller si at det er en ungdomsbok hvis det skal være noe. Det er jo selvfølgelig opp til enhver forelder å bestemme sånt for sine egne barn, men jeg tenker at jeg ville ventet til mine barn var tenåringer. Det blir nok et par år til jeg kommer så langt ja, i hvert fall hvis kjæresten min får bestemme haha. Det går egentlig helt fint, jeg tror ikke jeg vil ha barn på et par år enda.

«War Horse» er historien om hesten Joey og hans venn Albert. Joey er en forholdsvis ung hest som bor og jobber på gården til Albert og familien hans når faren til Albert selger Joey til hæren, fordi de trenger pengene. Han blir hesten til en offiser i den engelske hæren og han blir vitne til ødeleggelsene av 1. verdenskrig. Joey’s mot rører soldatene rundt ham og alle blir glad i ham. Han blir en ekstra støttespiller for folk som trenger ham i hverdagen sin. Joey får venner på både to og fire bein og så lenge krigen varer er han på en evig vandring for å prøve å komme seg hjem igjen til Albert i England. Han opplever mye og ser mye av verdens forferdeligheter under en krig som tar flere millioner menneskeliv. Reisen hjem blir lang.

Mange av dere kjenner kanskje igjen tittelen på boken som storfilmen Steven Spielberg regisserte som kom ut i 2011. Filmen er bygget på boken og har mange kjente skuespillere med seg som David Thewlis (Harry Potter), Emily Watson (The Book Thief), Peter Mullan (Braveheart) og Niels Arestrup (Saras nøkkel). Jeg foretrekker her faktisk filmen. Det skjer en sjelden gang i løpet av 100 året. Jeg syns filmen er veldig bra laget med god spenningskurve, rolige partier og en god porsjon action. Man blir rørt i løpet av filmen og man blir glad. Jeg syns egentlig i det store og hele at filmen er flink til å få med folk på det emosjonelle planet. Boken for seg er lett å lese og det er også en veldig god historie. Man får jo selvfølgelig det bakteppet som man ikke nødvendigvis får av filmen. Det er jo alltid sånn at bøkene inneholder mer informasjon enn bøkene, fordi det er lettere å få frem informasjon mellom linjene i bøker enn i filmer. Dette er en historie om en hest og hans gutt som ble uadskillige venner, men krigen skiller dem likevel. Reisen blir lang for både Joey og Albert, og om det er håp i enden av tunellen finner du ut ved å lese boka eller se filmen. Traileren til filmen ligger nedenfor så det er bare å ta en kikk!

War Horse: War Horse – Trailer

Utgitt: 1982

Sjanger: Roman

Tema: 1. verdenskrig, hest, vennskap

– The Book Reader

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s