Drageløperen – Khaled Hosseini

Heihei!

Jeg tenkte å skrive et innlegg før jeg fortsetter med pensumlesingen min. Den er per dags dato litt deprimerende. Jeg leser «Doktor Mengele» av Anders Otte Stensager. Akkurat nå har jeg kommet til perioden i Mengeles liv der han jobber i Auschwitz, så akkurat nå er det litt for mye massemord og sånt for min del. Boka er biografien om Mengele. Foreløpig må jeg si at den er ganske bra! Det er en del legeuttrykk jeg ikke alltid forstår, men jeg er ingen lege så sikkert ikke meningen at jeg skal forstå dem heller. Jeg skal skrive om den boka når jeg er ferdig med den. I dag avslører boken seg i tittelen ovenfor forøvrig.

Drageløperen er historien om to kamerater som så godt som er brødre. Den ene, Amir, kommer fra en rik og velstående familie i Kabul. Amir ønsker veldig å oppnå farens respekt, men det virker som om han favoriserer Hassan, tjeneres sønn. Amir og Hassan er lekekamerater selv om Amir ikke alltid behandler Hassan pent. Amir er glad i å skrive og Hassn er glad i å høre på det Hassan har skrevet. På vinteren har de fri fra skolen og det er den fineste tiden for Amir og Hassan. Da er høydepunktet alltid dragekampturneringen. Amir mener dette er det han trenger for å vinne farens tillitt! Guttenes verden er ikke bare fryd og gammen. Bøller som Assef og vennene hans reker rundt i nabolaget og når krigen kommer til Afghanistan blir guttene skilt fra hverandre. Det går mange år før Amir hører fra sin gamle venn igjen.

Denne boken ble jo verdenskjent da den kom ut. Jeg skulle gjerne kjent mer til situasjonen i Afghanistan da jeg leste den. Det var egentlig ikke nødvendig, men sånn for min egen del. Boken er en nydelig fortelling om vennskap, anger, krig og rettskaffenhet. Livene til disse to guttene blir veldig forskjellige grunnet livene de levde i Aghanistan. Vi følger historien til Amir frem til den dagen Hassan blir trukket inn i bildet igjen. Boken får sådan et ensidig perspektiv og Amir’s far er veldig involvert i Amirs liv. Det å være utlendinger i Amerika er ikke alltid like lett. Jeg syns egentlig det er litt vanskelig å fortelle om boka uten å spoile noe, så jeg tror faktisk jeg trekker streken der. Det er i hvertfall en utrolig sterk bok som jeg likte veldig godt. Traileren til filmen ligger under, så gå inn og ta en titt på den!

PS! Nå har bloggen forøvrig fått facebookside, så hvis du har lyst til å følge med litt der så må du gjerne det! Siden finner du her ^.^

Utgitt: 2003

Sjanger: Roman

Tema: Vennskap, krig, hemmmeligheter

– The Book Reader

Bilderesultat for Drageløperen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s