Student = Festligheter

Hei hei på en sen søndags kveld!

Nå kommer det et lite «ikke-bok-innlegg» igjen. I kveld har nemlig tre venninner og jeg vært på StandUp på Folken (studentpuben i Stavanger)! Det er nemlig Ugå i Stavanger denne uka. Ugå er studentfestivalen i Stavanger der det skjer mye arti i regi av og for studenter. På scenen i kveld sto Jonna Strømme, Zahid Ali og Ørjan Burøe. Jonna Strømme er jo fra barnetv, og jeg må si at det var litt rart å se ham live på en scene og ikke bak den skjermen han levde i da jeg var liten. Han dro jo forsåvidt det barnetv-kortet og da, for mesteparten av oss som satt i salen var i den alderen at vi så barnetv da han jobbet der. Vi ble på en måte barna hans som han sa. Til tider så gikk han også over til å prate som om han faktisk var på barnetv uten at han tenkte over det selv, hehe. Han var konfransier for showet og henvendte seg mye til publikum i den forstand at han førte direkte samtaler med en enkelt person. Det syns jeg er veldig kult! De av dere som kjenner meg personlig vet jo at jeg elsker å smile og le. Ikke holder jeg kjeft heller, så jeg svarer jo gjerne hvis det er helt stille i salen. Den gleden fikk jeg ikke i kveld, dessverre. De som fikk muligheten i kveld var veldig festlige da, så det ble veldig mye latter rundt forbi. Hva har man ikke standup for da dere?

Det som er ganske fantastisk med sånne komikere er jo at de ofte gjør narr av dialekta på stedet de opptrer. Selvfølgelig hev jo både Jonna og Zahid Ali seg over Stavanger-dialekta med liv og lyst. Ali fikk det til å høres ut som om man skulle kaste opp hver gang man avslutta en setning. Personlig har jeg aldri tenkt over det sånn, for jeg er jo sammen med en siddis (en som kommer fra Stavanger) og det høres ikke veldig hyggelig ut hvis hver setning endte opp i oppkast. Det gjør heldigvis ikke det, bare å ta det med ro! Det første han sa da han kom opp på scenen var at det ikke var vits i å snakke til ham hvis man kom fra Stavanger for han forsto dem ikke likevel. Jaja, øvelse gjør mester sier nå bare jeg. Ali snakket om dette med Stavanger og parkeringer blant annet, og den eneste parkeringen han kunne finne var visstnok handicapparkeringer. Jeg lo ikke så veldig av akkurat den seangsen, men jeg flirte ganske godt av familievitsene hans + at han trynte jo sidelengs over en av høytalerne på scenen. Han tok nesten med seg sceneteppet i farten. Han mente også at på Halv 12 (utested i Stavanger) var det visst mange luremus, så her måtte gutta bare passe seg! Nei, han var utrolig flink live, det var han altså! Jeg kjenner ikke så mye til ham fra før, men det er morsomt å se nye komikere også!

Ørjan Burøe er jo gift med Komikerfrue, en av Norges største bloggere. Han tok opp dette temaet med jenter, sjalusi og typiske jenteting. Dere gutta kjenner kanskje igjen fenomenet med at jenter kan være sure for ting i opptil flere år? Jadda, han tok den og han. Han er jo også far til en gutt på 6 år, så både Komikerfrue og sønnen fikk plass i forestillingen. Jeg syns det er festlig når folk relaterer til ting man kan kjenne seg igjen i, så disse jentegreiene var jo humoristisk. Han innrømmet frivillig på scenen at vi kvinner er smartere enn menn. Haha der fikk dere den gutter! Neida, vi er nok ikke nødvendigvis det, men det er jo hyggelig at noen menn mener det ^.^

StandUp er veldig morsomt, så har du ikke vært på det før, men du har sansen for å le så vil jeg anbefale deg å ta deg en tur når du får sjangsen neste gang! Du trenger ikke å kjenne til de som står på scenen, for sannsynligheten at du ler er ganske stor likevel. Appropos det å le, så leste jeg her forleden om en dame som ikke lo, fordi hun ville holde huden sin fri for rynker…I mean, come on! Skal du se ut som om du har levd eller ikke? Nei, latter og smil, det blir man rikere av. Hvis man kan smile og le så trenger du minimalt med penger liker jeg å innbille meg. Du blir også mer tivelig å være rundt. Jeg er jo allergisk for sure mennesker. Bank i bordet, jeg har ingen kroppslige allergier, men jeg har humørallergi mot sure mennesker.

– The Book Reader

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s