Hestenes klan – Lise Bonnevie

Hallois!

Nå har jeg jo allerede skrevet om «Black Beauty» så sånnsett er vel overraskelsen litt ødelagt. Jaja det får da gå. I dag er det en debutroman som jeg skal ha i ilden. Boka heter «Hestenes klan» og er skrevet av Live Bonnevie.

Boka handler om 17 år gamle Amanda Fivel og en hest, en helt spesiell hest. Amanda er konkurranserytter og har en tilsynelatende veldig støttende far som alltid er der for å heie på henne. I familien til Amanda foregår det noe, og det holdes godt skjult. Det er en hemmelighet som kommer frem i lyset når faren til Amanda satser på noe han ikke har råd til å tape. Han krever at Amanda skal vinne noe tilbake for ham. Han setter Amanda på ryggen til en hingst, og ikke en hvilken som helst hingst. Dette er en hest som utfordrer henne på en måte som aldri har skjedd før i hennes rytterkarriere. Hun må nå ta et oppgjør med seg selv. Nå handler det ikke lenger om at hun skal bli voksen, nå handler det om å bli det menneske man er ment til å være.

Det å ta et oppgjør med seg selv når man er 17 år, ja der har vi vel alle vært. Det er et ganske kjent tema for mange ungdommer. Dette er ikke bare en hestebok, men også en bok om nettopp det med å ta et oppgjør med seg selv. Hvis du er kjent med hester så kjenner du igjen mye, men det jeg syns er fint er at man ikke trenger å kjenne til hester for å lese boka. Boken tar opp viktige temaer som dette med å finne sin plass i verden, forhold til foreldre som tenåring, selvbilde og store utfordringer man møter i hverdagen.

Boka er knallgod! Det jeg husker best er slutten. Jeg var litt overrasket over at boka sluttet. Jeg satt liksom med den følelsen «Oi, var den slutt nå? Jammen….». Dere forstår jo sikkert hvilken følelse jeg mener. Likevel så er det blant annet slutten som har fått meg til å huske boken så godt. Jeg tror faktisk jeg felte en tåre og jeg når jeg tenker over det…Boka kom ut i 2010 og da var jeg 16 år. Jeg fikk den til jul og leste den våren 2011. Det er et par år siden jeg leste den, men jeg husker fortsatt den slutten altså, den satt skikkelig. Jeg husker også at boken i seg selv hadde en god spenningskurve, det var rolige perioder også. Det som gjorde at boken ble så riktig var forholdet mellom spenningskurve og, hva skal man kalle det da….flaten? (altså der spenningskurven er flat da. Ja, vi kaller det det vi). Dette forholdet mellom spenningskurve og flaten er akkurat riktig balansert. Det syns jeg egentlig er ganske viktig i en bok når jeg tenker over det. Jeg anbefaler boken virkelig! Den er vanskelig å legge fra seg og man blir sugd inn i handlingen! Nyt den!

 PS! Youtube gir inntrykk av at boken skal bli film?? Noen av dere som kjenner til om det er sant eller ikke?

Utgitt: 2010

Sjanger: Roman

Tema: Hest, vennskap, Island

– The Book Reader

Bilderesultat for hestenes klan

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s