Black Beauty – Anna Sewell

Ohoi!

Jeg regner med at mange av dere har hørt om den evige hesteklassikeren av Anna Sewell? Hvis ikke så er det helt lov, men da hører dere i det minste om den nå! (Ja, jeg er hestejente selv haha)

«Black Beauty» er historien om en selvbiografisk historie om minnene til en hest. Minnene begynner når han er et lite føll og lever glade og frie dager sammen med sin mor på en engelsk gård. Vi følger hestens, Black Beauty’s, minner gjennom hele livet. Han er eskortehest, han er drosjehest i London, og til slutt til hans pensjon der vi traff ham i starten av boken. I løpet av sitt lange liv gjør han mye og han møter mange forskjellige mennesker og hester. Noen blir venner, mens andre er ikke like trivelige bekjentskaper. Black Beauty står ofte ovenfor moralske dilemmaer der han må ta et valg i sin oppførsel og han vet at det han velger får konsekvenser i positive eller negative retninger, det hadde hans mor lært ham som lite føll.

Dette er en bok fra innsiden av en hest sitt hode. Boken er skrevet i jeg-form og det er en barnebok. Den kan jo for all del leses av voksne også, men boka er veldig snill så den passer godt for barn. På norsk har boken fått navnet «Silkesvarten». Det finnes en film av boken som kom ut i 1994 med Sean Bean blant annet. Jeg så noen snutter på Youtube der det ser ut som om det skal lages nye versjoner, men her holder vi oss til det gamle tenker jeg! ^.^ Boken i seg selv er en helskjønn fortelling om livet til en hest, som allerede nevnt, fra innsiden av hestens hode. Vi blir vitne til hvordan noen mennesker behandler dyrene sine som om de var familiemedlemmer, mens andre behandler dem som gjenstander som ikke trenger videre omsorg. Historien som hesten forteller var et faktum for mange hester i England og i verden på denne tiden. Boken forteller om vennskap, kjærlighet, moral, hvordan reise seg når livet er vanskelig og det å ikke gi opp. Den viser også at ikke alle vil behandle deg like godt som du behandler dem, altså at det ikke er så mange som følger den gyldne regel: Du skal gjøre mot andre som du vil at andre skal gjøre mot deg.

En tur inn i hestenes verden, velbrukt lesetid!

Black Beauty: Black Beauty Trailer

Utgitt: 1877

Sjanger: Roman

Tema: Hest, vennskap, England

– The Book Reader

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s