Øya – Victoria Hislop

Hei folkens!

Husker dere at jeg skrev om boken «Drømmehjerte» av Cecilia Samartin? Hvis ikke så slenger jeg med en link til det innlegget her! Der skrev jeg jo at hvis man likte boken som er beskrevet i tittlen på dette innlegget så ville man like «Drømmehjertet» av Samartin. Det gjelder motsatt vei også!

Alexis Fielding er i ferd med å ta en avgjørelse som kan forandre livet hennes for alltid. Før hun tar denne avgjørelsen ønsker hun å finne ut mer om morens fortid. Det eneste problemet er at moren, Sofia, nekter å vedkjenne seg og fortelle om sin fortid. Det eneste Alexis får vite er at hun vokste opp i en liten landsby, Plaka, på Kreta før hun flyttet til London. Alexis bestemmer seg for å reise til Plaka og med seg på reisen får hun et brev av moren som hun må levere til en av morens gamle venner. Alexis ankommer Plaka og det som overrasker henne mest er hvor nærme landsbyen Plaka ligger den forlatte øya Spinalonga. Spinalonga var tidligere Hellas’ koloni for spedalske. Alexis finner etterhvert morens gamle venn Fortini og en historie hun ikke hadde ventet seg gjør nå inntreden i livet hennes.

Jeg klarte jo ikke å legge fra meg denne boka jeg! Den er så ufattelig god og historien er helt nydelig! På www.bokelskerne.no så er det 405 av 1442 terningkast som har gitt boka en 6’er. I 2007 vant den også British Book Award og den ble en bestselger i Storbritannia der boken kom ut. Boken har faktisk blitt gjort om til en TV serie som ble sendt på den greske TV kanalen MEGA. Boken har også en veldig godt renomé på det internasjonale markedet.

Jeg ble helt fortapt i historien og følte at dette var noe nytt og spennende. Jeg lærte masse og ble vel egentlig fanget av boka ganske med en gang. Det er en hyggelig og trivelig bok som man kan sette seg ned med på en vindfull eller regnfull dag (alle som bor på Vestlandet vet at det har vi nok av her!) med en kopp av leserens ønskede drikke. Ingen skumle spøkelser som lurer i noen hjørner av denne boka, ingen andre enn spøkelsene fra fortiden i hvert fall. De av dere som kanskje har lest noen av innleggene mine har sikkert forstått at jeg er historieinteressert. Dette er også en historisk roman om de spedalskes plass i samfunnet slik det var før. Hvordan de ble uglesett og ikke var ønsket.

Jeg kan ikke få anbefalt den nok! Jeg sier, sitt ned, plukk den opp og bli henført!

Utgitt: 2005

Sjanger: Roman

Tema: Spedalskhet, vennskap

– The Book Reader

Bilderesultat for øya victoria hislop

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s