Blomster og blod – Knut Lindh

Hei!

Overskriften får boka til og høres ut som en grøsser ikke sant? Vel man skal altså ikke dømme boken etter omslaget. Boka dreier seg nemlig om det 20. århundre!

Håkon er 15 år gammel  da han oppdager en mørk familiehemmelighet. Den har ligget godt begravd lenge. Det viser seg at det bare er hans oldemor som kjenner sannheten og hun letter endelig på sløret for å fortelle historien. Hun gir Håkon et innblikk i hva om skjedde den dagen det hele startet for 100 år siden. Da hun var ung jobbet hun som journalist og møtte dermed flere av 1900-tallets fremste personer. Han får høre om hvordan livet hennes kommer i tett sammenheng med århundrets viktigste begivenheter. Håkon får opp øynene for hvordan hans egen familiehistorie henger tett sammen med nasjonens utvikling. Vi får være med på en reise fra at Norge var et fattig land i Europas utkant til å bli en moderne velstandsnasjon. I tillegg til dette dramaet som utspiller seg på historiens hovedscene så møter Håkon Maud for første gang og romansen mellom dem blir enda et vakkert aspekt i den store helheten av historien om Håkon og familien hans.

La meg see… Hvor gammel var jeg da jeg leste denne da montro? Jeg gikk i hvertfall på ungdomsskolen og det jeg kan fortelle dere er at når man blir eldre sååå svikter hukommelsen. Neida, jeg husker at jeg likte den ganske godt selv om den ser ut som en liten murstein. Man kjenner igjen de historiske aspektene som gjemmer seg i denne familiehemmeligheten. Den er godt skrevet, vel gjennomført og tar oss med igjennom Norgeshistorien. Jeg syns jo det er litt kult jeg da når jeg kjenner igjen historiske begivenheter, fordi jeg har lært om det. Vet ikke helt hvordan det er med dere jeg da. Husk at dere bare må si ifra hvis dere syns det blir for mye av en ting!

Nå tror jeg Survivor (kattunge) syns jeg har vært asosial med ham lenge nok. Han vil heller leke. Så tror jeg skal gå å leke før tastaturet og fingrene mine blir spist opp haha.

Utgitt: 1999

Sjanger: Roman

Tema: Norgeshistorie, familie, hemmeligheter

– The Book Reader

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s