Dobbelt forfatterskap i ‘Vi møtes igjen’

Hei!

Tar igjen en tur tilbake til 2. verdenskrig. Hvis dere blir lei så får dere virkelig si ifra! Boka det handler om i dette innlegget heter «Vi møtes igjen». Den er skrevet av Bettu Schimmel som hovedforfatter og Joyce Gabriel som medforfatter.

Boken handler om Betty Markowitz og Richie Kovacs. De treffer hverandre som barn i Budapest og som tenåringer blir de kjærester. De lover hverandre evig troskap i sin ungdomsrus. De begynte å planlegge fremtiden helt sikre på at deres kjærlighet kunne tåle alt og alle. Dette varte helt til Hitler og Nazi-Tyskland invaderte Ungarn i 1944. Betty og Richie blir revet fra hverandre av hendelser de selv ikke kan styre. Livet blir vanskelig for dem begge to, men de gir hverandre ikke opp. Livene deres fører dem i hver sin retning, men vil de noen gang møtes igjen?

Jeg slukte jo boka jeg da. Dette er helt innad min sjanger i skjønnlitteratur. Boka er velskreven og den bygger på faktiske hendelser så vidt jeg vet. De historiske hendelsene som tar plass i boken er i hvertfall ekte. Historien er rørende og den rører ved følelsene til leseren. Spenningsmomentene er mange, men kanskje med det spesielle spennningsmomentet liggende under; Vil Richie og Betty virkelig møtes igjen noen gang? Jeg kan si såpass at du får svar i løpet av boken hvis du leser den. Dette er behagelig lesning på 274 sider. Så sett deg ned i godstolen med noe godt i koppen/glasset og begyn å lese. Jeg er veldig sikker på at du ikke kommer til å angre! På engelsk bærer forøvrig boken tittelen «To see you again».

Utgitt: 2000

Sjanger: Roman

Tema: 2. verdenskrig, vennskap, kjærlighet

– The Book Reader

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s