Jenteloven – Anette Münch

Hola out there!

Vi har vel alle sett «Veskedebatten» som har rast i media i det siste? Debatten om at unge mennesker bruker altfor mye penger på ting som kanskje ikke er så nødvendig å bruke pengene på? Jeg skal ikke ta stilling til akkurat det der, for jeg kan nok være det mest stilløse mennesket du har møtt i ditt liv hvis du skulle få gleden/skrekken (velg ditt eget alternativ) av å se meg på det værste, haha. Ytret noen ordet gruppepress? Om så skulle være så dreier boka under seg om gruppepress og et diverse sett med regler. Jeg vet ikke hvordan det fungerer i guttas verden, men en versjon av jentenes følger under.

Boka handler ikke overraskende nok om den nye jenta i gata, jenta som kommer flyttende fra et lite tettsted og tryggheten der til storbyen for å bo hos moren sin. Jentas navn er Saga. Hun skal finne seg til rette i en storby, hun skal finne nye venner og hun skal begynne på ny skole. Saga finner nye venninner i en gjeng som byr på harde og tøffe utfordringer. Disse jentene tar henne med inn i en helt ny og ukjent verden, full av harde realiteter som er langt ifra hva Saga er oppvokst med og vant til. Etterhvert som Saga får mer innblikk i denne verdenen som er helt ny for henne så skjønner hun også at med denne verdenen følger en del lover og regler man ikke bryter. Hvis man bryter dem, så stakars deg.
I begynnelsen av boka så slår Saga oss som den uskyldige jenta som aldri ville gått over streken, men etterhvert som spenningskurven i boka spenner seg så skjer det endringer. Den fasaden som er i gjengen setter sitt preg, men det hender at venninnene senker garden så vi ser hva som gjemmer seg bak. Vi får se litt av hvorfor maskene deres er som de er. Boken er godt skrevet og det er god flyt i hele historien. Det er litt betryggende å se at det også kan være jenter som oppfører seg slik, for normalt sett så hører vi om gjengvirksomhet fra gutter. Boken blir derfor litt ekstraordinær og skiller seg ut. Boka passer gjerne hvis man er 16 år og oppover. Jeg likte den veldig godt!

Utgitt: 2009

Sjanger: Roman

Tema: Vennskap, gjengvirksomhet, forandring

– The Book Reader

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s