Pollyanna – Eleanor H. Porter

Heihei!

Jeg tenkte vi skulle ta oss en tur inn i barnas verden og klassisk engelsk litteratur! I skrivende stund får dere mitt første innlegg som er skrevet fra pikerommet hjemme i Akershus!

Pollyanna er fortellingen om en foreldreløs liten jente som flytter til Vermont til en gammel, rik tante (Tante Polly) som egentlig ikke har lyst til å huse Pollyanna. Pollyanna lærte noe fra sin far før han døde, et slags spill som alltid skal holde humøret hennes oppe. Dette hjelper henne mye i hverdagen. Til tross for at tanten ikke er overlykkelig over å ha Pollyanna i hus så gjør Pollyanna ting hyggelig for naboene med holdningen sin. Hun lærer en del av dem å leke leken og det får stor innvirkning på livene deres. Pollyanna møter sin egen krise i hverdagen og selv hennes positive holdning blir satt på en alvorlig prøve.

Jeg husker at denne lydboka holdt meg med selskap mer enn en gang når jeg var syk. Historien er koselig og veldig snill og derfor er den fint for barn. Boken presenterer situasjoner som barn ofte befinner seg i. Dette med å høre på eldre mennesker, gjøre som du blir fortalt, osv. Det som er veldig fantastisk er Pollyannas evne til å alltid finne noe positivt i alt. Måten hun løser ting på sin helt egen måte er ganske fantastisk og oppfinnsom. Boken passer for barn fra syv år og oppover.

Utgitt: 1996

Sjanger: Roman

Tema: Lek, England, vennskap, familie

– The Book Reader

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s