Drømmehjerte – Cecilia Samartin

Hei!

Tenkte vi kunne ta oss en tur over dammen til Cuba jeg? Tilbake til 1950-tallet og revolusjonen til Castro? Hvis det høres greit ut så kan du bare fortsette å lese!

Nora og Alicia er bestevenninner og kusiner, men da Castros revolusjon bryter ut i 1956 blir de skilt. Nora drar til Usa, men Alicia blir på Cuba. Der blir hun vitne til fattigdommen og problemene regimet til Castro fører med seg. Nora og Alicia holder kontakt via brev så langt det går. Alicia blir syk og Nora orker ikke lenger å høre om at venninnen lider igjennom brevene, så hun reiser tilbake til Cuba for å hjelpe venninnen sin.

Dette var den første boken jeg leste av Cecilia Samartin og jeg ble jo overlykkelig! Jeg syns boken var fantastisk. Historien er rørende og varm og det tette vennskapet som er mellom disse to kvinnene er så utrolig sterkt. Dessverre er jeg ikke like overbegeistret over resten av hennes forfatterskap. Jeg likte «Señor Peregrino» og «Drømmehjertet», men resten har jeg ikke vært i skyene for. Jeg har lest «Mofongo», «Doña Maria» og «La Peregrina» (ga opp) og jeg er ikke engasjert engang. Jeg vet ikke helt hva som skjedde along the way jeg, men jeg bare syns ikke de nevnte bøkene over kommer i nærheten av «Drømmehjertet» og «Señor Peregrino». Jeg har ikke lest alle bøkene av Samartin, men som dere skjønner så har jeg litt varierte erfaringer hittil. Noen som mener noe annet?

«Drømmehjertet» ble nr. 1 på Dagbladets Bestselgerliste. Boken fikk terningkast fem fra Oppland Arbeiderblad og har blitt varmt kommentert av kritikere fra Libris, Norli, Ark og Dagbladet. Alt dette med god grunn. Boken er blitt sammenlignet med «Øya» av Victoria Hislop og likte du den, så liker du nok denne også. Jeg syns boken er fantastisk godt skrevet og storyen er god. Handlingen foregår dels før Cubakrisen, under Cubakrisen og etter Cubakrisen. Historien om Nora og Alicia er preget av dette og det spente forholdet med Usa. Boken viser oss hvilke katastrofer og komplikasjoner dette førte til for befolkningen. Denne boken anbefales! Les den! ^.^

Utgitt: 2004

Sjanger: Roman

Tema: Familie, vennskap, konflikt

– The Book Reader

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s