Ida dans – En mors beretning – Gunnhild Corwin

Hei der ute!

Under følger en sterk bok og jeg husker jeg slukte den. Boka snakker om en mors og foreldres værste mareritt; det å miste et barn.

Boken forteller om Ida. En aktiv jente på 18 år med brennende lidenskap for ballett. Hun har kjæreste og gode venner. Kreften (leukemi) ble oppdaget da Ida tok tester for det de trodde var kyssesyken. Livet til den aktive Ida tar en helt ny og uforventet vendig med denne oppdagelsen i helsen hennes. Kampen om livet begynner. Moren blir hennes sterkeste støttespiller gjennom det hele. Moren blir «verdensmesteren» som kan klare alt. Det mennesket som ikke skal møte veggen, ikke slite seg utm datteren hennes trenger henne mer nå enn noen sinne. Sammen med moren og familie og venner så er ikke Ida alene i denne kampen.

Boken er fantastisk skrevet og beskriver det alle foreldre frykter mest. Gunnhild Corwin skriver ærlig og åpent om datterens kamp. Handlingen finner sted for det meste hjemme hos Idas familie, men også på sykehuset. Familien står sterkt sammen og båndene blir enda sterkere etterhvert som man leser boken, særlig mellom Ida og moren hennes. Man føler nesten at man blir en del av familien. Måten denne familien står sammen på under sykdommen er virkelig utrolig. Man får mye info om leukemi, hvordan den herjer med kroppen, bivirkninger, hva den fører til osv. Gunnhild Corwin gir oss lekuemiens sanne ansikt. Vi får et innblikk i Idas egne tanker om hva som skjer med henne og dette vil jeg påstå gjør boka enda kraftigere.

Boken tar opp mange viktige temaer; kreft, sorg, smerte, somhold, kampvilje og kjærlighet er bare noen få av dem. Man får et annet perspektiv på livet og døden og man blir vist hvor fort livet kan bli snudd opp ned. Hvor viktig det er å ta hver dag og nyte den for det den er verdt. Den tar opp mye som vi kanskje ikke tenker noe særlig over i hverdagen, fordi mange tenker «Det sker jo aldri meg». Før man vet ordet av det så kan det likevel skje deg. Kreft skåner ingen.

Annbefaler boken for alle fra 14-15 år og oppover. Denne boken er vel verdt å få med seg!

Utgitt: 2005

Sjanger: Biografi

Tema: Leukemi, ungdom, familie

– The Book Reader

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s