DBY – Taran L. Bjørnstad

Heihei!

Tenkte å skrive litt til ungdommene i dag, men den kan leses av foreldre og hvis du har barn som nærmer seg ungdomsåra. Har du vært borti denne? Nei? Så bra da, for da kan jeg fortelle deg om den!

Boka har syv hovedkarakterer som vi følger. På samme kveld og på samme fest gjør hver av dem et valg. Et valg som får konsekvenser for dem hver for seg. Tidsperioden går over en helg hvor Morten holder alene-hjemme fest. Alle ungdommene er 17-18 år og står midt i den fasen av livet der valg kan få katastrofale og annerledes utfall og man må finne ut hvilken vei man må gå.

Boka er godt skrevet og bytter mellom disse syv personene. Historiene deres blir påvirket av hverandre, de kjenner hverandre alle sammen mer eller mindre. Man får et innblikk i en verden der vi alle har vært, men mange kanskje glemmer. En verden der voksne ikke er tillatt og ungdommene selv råder. Boka viser klart at det er hva vi selv velger og hva vi selv står for som får effekt på våre liv. Viktigheten av vennskap gjør seg gjeldende, men det er også en bok om feighet, mot, ærlighet og løgn. Kontrasten mellom valgene ungdommene gjør blir virkelig gjeldende. Boka er full av humor og alvor. Siden boken dreier seg om syv personer som er i kontakt med hverandre så er forfatteren med på å skape et større bilde som kanskje gjør et sterere inntryk enn selve personfortellingene.

Jeg leste denne da jeg var 15-16 og den passer veldig godt for ungdommer i den alderen.

Utgitt: 2010

Sjanger: Roman

Tema: Ungdommer, fest, sex

– The Book Reader

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s