Serien om Steffi og Nelli

✩✩✩✩✩

Hei hei på en tirsdag!

Studenten er tilbake på skolebenken og det føles ganske bra! MEN: Man skal jo ikke glemme å skrive om bøker likevel!

I dag tar jeg meg friheten til å ta turen til Svergie, nærmere bestemt Bohuslän og skjærgården rundt der. Vi skal til 1939, den andre verdenskrig raser i sin tidlige fase i Europa og jødeforfølgelsene har begynt. Til en liten øy i skjærgården rundt Bohuslän kommer to jødiske søstre på flukt fra Wien, Steffi og Nelli. De er to av de mange barn som ble fraktet vekk og i sikkerhet for antisemittismen i Sverige. Ikke kan de svensk, ikke kjenner de omgivelsene og de er helt alene. De skal nå omstille seg til et liv i det nøytrale Sverige langt borte fra alt de kjenner og alle de er glade i. Vi følger dem igjennom hverdagslivet og tilpassningen til et nytt og ukjent liv.

Bøkene om Steffi og Nelli er skrevet av Annika Thor og er trivelig lesning. Det er bøker man kan sette seg ned og kose seg med. Man blir tatt med på reisen jentene må igjennom for å tilpasse seg selv i deres nye liv, deres savn etter foreldrene, men også lykken, friheten og sikkerheten det nøytale Sverige kan gi dem. De føler lite av antisemittismen på kroppen. Hvis jeg ikke husker helt feil så bor søstrene hver for seg, det er jeg litt usikker på akkurat i skrivende stund. Jeg leste selv bøkene da jeg var 10-12 år tror jeg, hvilket begynner å bli noen år siden ja…Hovedfokuset ligger på Steffi som er eldst av søstrene. Hvis jeg ikke husker helt 100% feil så er det fra hennes perspektiv vi følger det hele. Bøkene er forøvrig anbefalt for barn og unge mellom 8-14 år. Det er fire bøker totalt og alle fire er avbildet under. Jeg syntes disse bøkene var fabelaktige å lese da jeg leste dem og de gir et innblikk i et fremmed barns verden i et fremmed land mens en krig raser utenfor landegrensene.

Utgitt: 2003, 2007

Sjanger: Roman

Tema: Krig, familie, flukt, Sverige

– The Book Reader

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s