50 Shades of….Tja

Hei og hopp! Helt tipp topp

Jeg fant ut at det, i disse tider med film og sexfokus, var passende med en liten uttalelse om «50 Shades of Grey» også. Jeg har ikke sett filmen, det tror jeg er viktig å si med en gang. Uttalelsene mine kommer derfor kun med bøkene som grunnlag.

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke spretter opp og ned i taket som en jojo av begeistring for disse bøkene. Ja, bøkene (skal unngå spoilers igjen) er en story som vi ikke har sett noe særlig til før. Detaljene er nøye, til tider får vi ting virkelig inn med teskje, og lite blir overlatt til fantasien. Dette er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Enhver som er seksuellt aktiv kan jo plukke opp en del nyttige tips for å tilfredsstille sin partner. Både for jenters og gutters del. Det evige diskusjonsspørsmålet som har rast i media er jo hvorvidt Anastasia er et offer for voldtekt og dermed bare er et sexobjekt eller om hun er et selvstendig individ som står for sine egne handlinger og vet hva hun er med på. Jeg vet ikke helt hva jeg vil si hun er. På en måte så er hun klar over hva hun går til, på en annen måte så blir hun tatt på senga (bokstavelig talt) flere ganger. Jeg tror jeg sier som Ole Brumm: Ja takk, begge deler, grunnet at jeg ikke blir helt enig med meg selv.

Det jeg liker med denne boka er at forfatteren E. L. James er flink til å male visuelle bilder med ord. Måten leiligheten til Christian blir beskrivet, eller huset på slutten av boken. Helt ærlig jenter, hvem av oss hadde ikke likt å date en millionær?? Det gir jo noen fordeler! Jeg for min del hadde ønsket meg personlig bibliotek #nosurprise! Eller for eksempel litt shoppingpenger eller ny bil er jo heller ikke dumt da i hvertfall ikke når man er student. Da hadde vel kanskje pengene gått til mat aller helst haha.

Storyen i seg selv er helt ok syns jeg. Jeg hadde ikke problemer med å legge fra meg boka for å si det sånn. Jeg kunne fint legge den fra meg midt i en av deres hete sexakter for å gå på do eller gjøre noe annet. Jeg kjedet meg ikke, for all del. Forfatteren bringer spenningsmomenter inn i bøkene som gjør dem tidvis spennende. Jeg er bombesikker på at det finnes folk der ute som er veldig uenige med meg og det er så abslutt lov. Jeg syns, som dere sikkert har fortstått allerede, at dette er helt ok bøker å lese og helt ok underholdning. Jeg vil vel og merke anbefale at man er 18 år eller eldre før du leser bøkene selv om det ikke er noen sånn aldersgrense på bøker, men det er en personlig mening vel og merke. Traileren ligger under, hvis dere skulle finne det interessant å sjekke den ut.

Film nr 1: 50 Shades of Grey – Trailer

Film nr 2: 50 Shades Darker – Trailer

Film nr 3: 50 Shades Freed

– The Book Reader

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s