The Hunger Games

Hei på en søndag!

Siden jeg skrev om Harry Potter i går så tenkte jeg å skrive om The Hunger Games i dag. Føler på en måte at det er den andre store greia siden etter 2010. Jeg skal ikke legge ut noen spoilers her heller i og med at den siste filmen ikke har kommet ennå. Som jeg har nevnt tidligere så hater jeg spoilers så jeg har ingen intensjon om å være en!

Jeg blir ikke helt enig med meg selv om hva jeg syns om Katniss. På den ene siden så er hun heroisk, utretter mye bra og lar seg ikke lure av det samfunnet prøver å innprente henne. Det at hun stiller som frivillig for å redde søsteren sin fra Lekene er jo i og for seg en handling av kjærlighet og dumdristing mot tror jeg faktisk jeg vil si. Så hun har absolutt disse gode sidene ved seg som gjør at hun kan lede dette opprøret som ligger og ulmer under overflaten i hele Panem. Alt dette er jo greit og helt på styr, ikke noe mikk makk der i gården. Sååå kommer dette fantastiske «problemet» Peta vs. Gale. Jeg er jo Gale fan, hvis noe kan kalles det. Jeg misliker ikke Peta sånn egentlig. Jeg tror faktisk at det er så simpelt som at det er Liam Hemsworth som spiller Gale og jeg kjenner jeg er litt svak i knærne for ham. For Katniss derimot så har hun jo kjent Gale mesteparten av sitt liv, også har hun visst om Peta, men slik som Gale sier i den siste filmen: Du ser meg bare når jeg har det vondt. Hun vingler jo frem og tilbake mellom disse to gutta hele veien. Hey, stopp en halv! Er ikke dette det som ofte skjer i hverdagslivet til folk og? I hvertfall i ungdomstiden? Nei, her kommer jeg nok ikke til noen enighet med meg selv nei.

Jeg sitter med denne følelsen når det kommer til disse bøkene at de er veldig bra. Jeg har lest alle tre på engelsk. Derfor er jeg veldig spent på den siste filmen. Min personlig mening er nemlig den, og nå er det min personlige mening, at enten så klarer de å fullføre filmene på en bra måte eller så går alt i vasken i den siste filmen. Det kjenner jeg blir ganske spennende. Personlig så var jeg ikke veldig fornøyd med avslutningen på bok nr 3. Tiden vil vise hvordan det hele ender og jeg tror det kan bli spennende!

The Hunger Games er skrevet av Suzanne Collins og det er tre bøker totalt. Den er skrevet for ungdommer vil jeg si, men jeg har ingen tvil om at voksne kunne satt pris på den. Likevel så trooor jeg kanskje, uten sikkerhet, at det kan bli litt ensformig for voksne mennesker. The Hunger Games gir meg ikke helt det samme som Harry Potter gjør, men det er fortsatt en god story som jeg trivdes med å lese. Jeg merker også at det hjelper å ha lest bøkene når jeg ser filmene.

– The Book Reader

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s