Dagbøker? Nei takk…

Halloien!

Ja, lærte faktisk den hilsemåten der da jeg bodde i Bergen i fjor. Bergenserne vet hvordan man hilser i hvertfall. Akkurat den hilsemåten der, når den kommer på skikkelig god bergensdialekt, så er det ganske koselig!

Men det var jo ikke akkurat dette jeg skulle prate om! Jadda, avsporing det er jo et slags talent jeg har. Nei, se der nå skjer det igjen haha. Jeg sitter nå og leser «Ruth Maiers dagbok – En jødisk flyktning i Norge» og jeg må si; Jeg har virkelig ikke sans for å lese dagbøker som er gjort om til bokformat… Jeg klarer bare ikke å la meg fasinere. Jeg vet jo at dette er personlige beretninger og at boken forteller om en persons innerste tanker som de har valgt å dele med dagboken sin. Jeg syns bare det blir så mye utsveving. Jeg forstår ikke alltid alle notatene som står i dagboka, fordi de gir jo kun mening for vedkommende som har skrevet boka. I dette tilfellet så kan jeg jo ikke spørre vedkommende for, dessverre, så var Ruth Maier en av de 6 millioner jøder som Nazi-Tyskland fikk utryddet i konsentrasjonsleirene sine. Det er absolutt ikke det at jeg er hjerteløs. Jeg blir bare ikke sugd inn i historien på samme måte som jeg ellers kan bli av en god bok. Jeg hadde samme følelsen da jeg leste «Lenas dagbok» og «Anne Franks dagbok», til og med da jeg leste «Regines bok» så ble jeg ikke affisert. Føler meg egentlig ganske slem, men jeg klarer bare ikke å sette meg inn i det hele sånn emosjonellt sett. Jeg vet at dette er bøker som har berørt mange mennesker og som har hatt effekt på veldig mange liv, men mitt er ikke et av dem. Jeg blir nesten litt irritert på meg selv for at det er sånn, men det er bare sånn dessverre.

Noen flere enn meg som sitter med den følelsen eller??
– The Book Reader

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s