Rivals in the Tudor court – D.L. Bogdan

Hei bokelskere der ute!

I skrivende stund går repriser av What Not To Wear på TV-en og jeg sitter med fire kattunger + kattemor i sofaen. Katten til kjæresten min fikk kattunger for 4-5 uker siden og nå kravler de rundt overalt! Søte, små fluffy jellybeans! Min favoritt er Buttler, jeg legger ut et bilde av ham under her tenker jeg.Jeg er egentlig ikke noe kattemenneske, jeg har aldri mislikt dem! Men vi hadde hund da jeg var liten så jeg ble automatisk glad i hunder, og nå begynner jeg å bli veldig glad i katter også ^.^

Anyway! Møt neste bok ut! «Rivals in the Tudor Court». Jepp, vi skal til England og hoffet til Henrik 8. der skandalene ligger på rekke og rad som perler på en snor! Her snakker vi drama, fashion, makt og penger! Forfatteren D.L Bogdan har ikke bare skrevet denne boka, men også «Secrets of the Tudor Court» og andre bøker. Jeg har forøvrig lest de to nevnte titlene, og begge er veldig gode. «Scerets in the Tudor Court» forteller om unge Mary Howards liv ved det engelske hoffet. Hun er datteren til Thomas Howard, en av kongens mest betrodde menn.

However, «Rivals in the Tudor Court» dreier seg om Thomas Howards kone Elizabeth Stafford. Vi følger henne fra hun er barn, til hennes entré i hoffet som hoffdame for Dronning Catherine of Aragon. Hun er tro mot sin dronning hele livet tross de skandaler som treffer. Veldig ung forlover faren hennes henne med den unge og lovende Thomas Howard. Hun får det alle unge kvinner ønsker seg, en sikker fremtid og muligheten til å stifte en familie. Det går likevel ikke lang tid før Thomas tar en elskerinne og Elizabeth bestemmer seg for å kjempe med nebb og klør for sin egen ære og mannen hun elsker.

Bess Howard er Thomas Howards utkårede elskerinne. Hun er naiv  og ikke vant til intrigene som følger med det engelske hoffet. Hun blir lett sjarmert av Thomas Howard og gavene han sjenker henne. I mange år kjemper hun og Elizabeth om kjærligheten til Thomas og de blir også dratt inn i hans renkespill ved hoffet.

Denne boka er skrevet fra tre perspektiver, Elizabeths, Bess’ og Thomas Howrds. Om alt i boka er historisk korrekt er tvilende, men man kjenner igjen historiske trekk og hendelser som faktisk skjedde. Vi får innblikk i kvinnenes liv igjennom Elizabeth og Bess. Livet som kvinne ved det engelske hoffet er ikke lett, i hvertfall ikke så lenge man er involvert med Thomas Howard. Det er intriger, spørsmål om loyalitet, penger, makt, og ære. Vi får innblikk i livet til Thomas Howard der det viktigste i livet er å være kongens tro tjener. Markt og penger og higen etter kongens gunst farger hans hverdag. Vi får høre om det betyktede Tower of London og hvilke metoder som ble brukt for å få rikets fiender til å snakke.

Selv om fokuset ikke er direkte vinklet på Henrik den 8. så nevnes han jevnlig og vi kan også følge med på hvilket antall koner han er på.

Denne boka er bra for underholdningens del, men jeg ville ikke brukt det som en historisk kilde. Det er en bok jeg ville satt med ned med denne hvis jeg skal kose meg forran peisen for eksempel. Boka passer for personer fra 16 år og oppover, med mindre man har en brennende interesse for Tudor-dynastiet selvfølgelig!

Utgitt: 2011

Sjanger: Roman

Tema: Kjærlighet, England, Tudor-dynastiet

– The Book Reader

Bilderesultat for rivals in the tudor court

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s